Pasta met tapenade van gepofte paprika, kappertjes en olijf

Ik maak zelf niet zo vaak pasta. Niet omdat ik er niet van houd maar meer omdat ik er niet mee ben opgegroeid. Toch is dit een heel lekker recept om je vaste pastasauzen eens mee af te wisselen. De saus heeft veel smaak door de gepofte paprika en het zilte van de olijven en kappertjes.
Estée Strooker
vrijdag 12 mei 2023 om 04:22
Pasta met een tapenade van gepofte paprika, kappertjes en olijf met pecorino
Pasta met een tapenade van gepofte paprika, kappertjes en olijf met pecorino beeld Louis Löffler

Dit gerecht is in de basis vegetarisch en is al helemaal lekker zo! Als je iets meer wilt uitpakken kan dat door er bijvoorbeeld een stukje vis bij te serveren. Een dorade- of zeebaarsfilet op de huid gebakken met een beetje citroensap zou een heerlijke toevoeging zijn!

bereiding

Verwarm een oven voor op 230 graden. Pof de paprika’s circa 20 minuten in de hete oven (draai ze halverwege een keer om). Haal ze daarna uit de oven en doe ze in een plastic zakje of in een bakje dat je kunt afsluiten. Breng ondertussen een pan met water met een snufje zout aan de kook. Kook de pasta volgens de  beschrijving op de verpakking.

Mix ondertussen in een staafmixbakje de knoflook, olijven en kappertjes. Schep dit daarna in een kommetje. Rasp de schil van een citroen en voeg die toe, samen met de helft van het sap.

Haal de paprika’s uit het zakje of bakje en haal het velletje van de paprika’s. Hak het paprikavlees fijn met een mes en meng die door de rest van de ingrediënten.

Rasp met een grove rasp de pecorino.

Hak de rucola fijn met een mes. Het mag nog wel een herkenbare structuur blijven.

Giet ondertussen de pasta af maar bewaar een beetje pastawater apart. Verwarm een hapjespan en voeg de tapenade toe. Schep daarna de pasta erbovenop en meng alles door elkaar.

Voeg ⅔ van de pecorino toe en het pastawater. Meng alles tot een gebonden saus. Breng op smaak met versgemalen peper en wat zout.

Serveer de pasta met wat rucola en extra pecorino erbovenop. 

ingrediënten [4 personen]

250 g (schelpvormige) pasta

2 paprika’s

50 g kappertjes

50 g pitloze olijven (naar keuze)

75 g pecorino

1 citroen

2 teentjes knoflook

75 ml olijfolie

1 zakje rucola

Ingrediënten

4 personen

Bereiding

30 minuten

Tip