Roerbaknoedels op Thaise wijze met tofu, rode ui en wortel

bereiding
Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakken. Pel en snijd de rode ui doormidden. Snijd de ui daarna in dunne ringen. Snijd de Chinese kool in plakken.
Verwarm een pan met water en een snuf zout om de noedels in te koken. Kook de noedels in circa 10 minuten beetgaar zoals je ook pasta al dente zou koken. Spoel daarna af met lauw water.
Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus en vissaus.
Laat de tofu uitlekken. Snijd de tofu in stukjes en meng deze met de mix van sesamolie, sojasaus en vissaus.
Hak de pindanootjes fijn in een staafmixbakje. Mix met de bruine suiker, knoflook, chilipoeder en gember. Verwarm een wok met een flinke scheut zonnebloemolie. Wok eerst de wortel circa twee minuten. Haal deze uit de pan en laat afkoelen. Zet de wok weer op het vuur. Wok nu de kool circa twee minuten. Haal uit de pan en zet de wok weer terug op het vuur. Voeg nu de rode ui en taugé toe. Wok deze beide ook circa twee minuten en haal uit de pan.
Verwarm de wok voor een laatste keer en voeg nogmaals een scheutje olie toe. Doe de pinda’s in de pan en roer door elkaar circa 20 seconden. Voeg nu de noedels toe aan de wok samen met de groente. Mix alles door elkaar. Voeg als laatste de gemarineerde tofu toe. Wok alles circa vijf minuten. Breng op smaak met limoensap.
Scheur of hak de koriander in grove stukken, het is lekker om deze wat grof te houden. Serveer de noedels met wat extra limoen en koriander.
ingrediënten [4 personen]
300 g platte (phad thai) noedels
3 (regenboog) wortels
1/2 chinese kool
3 rode uien
75 g taugé
4 el sesamolie
3 el sojasaus
5 el vissaus
1 pakje tofu
100 g pinda’s
50 g bruine suiker
½ el chili vlokken
1 duimdikte gember
3 teentjes knoflook
2 limoenen
1 bosje koriander