Gevulde paddenstoelen en rode ui met blauwe kaas uit de oven

Estée Strooker
vrijdag 9 december 2022 om 03:21
beeld Louis Löffler

Een lekker gerecht uit de oven wat je ook goed zou kunnen gebruiken als voorgerechtje. Ik ben dol op paddenstoelen. Ze zijn ook zeer voedzaam en daarom dienen ze als een geschikte vleesvervanger. Je kunt deze paddenstoelen uit de oven eten met wat gekookte rijst, een pasta of met wat aardappelpuree. En kies er dan een lekkere groente bij en je maaltijd is compleet.

Ingrediënten

4 personen

 1. 16 kastanjechampignons
 2. 4 rode uien
 3. 2 teentjes knoflook
 4. 4 takjes tijm (of gedroogde tijm)
 5. 150 g blauwe kaas
 6. 2 el appelstroop
 7. 2 el balsamicoazijn
 8. 1 el grove mosterd
 9. 1 zakje rucola

Bereiding

30 minuten

 1. Haal het steeltje van de champignons. Verwijder eventueel stukjes met zand. Hak de steeltjes daarna fijn. Pel en snipper de knoflook en meng deze met de steeltjes champignon. Ris de blaadjes tijm van de steeltjes. Voeg deze toe. Voeg ook de mosterd, balsamicoazijn en appelstroop toe. Meng alles door elkaar.
 2. Pel ook de rode uien. Snijd het voetje en kopje van de rode uien en snijd ze in de zelfde snijrichting doormidden (zodat je ronde uienringen ziet).
 3. Gebruik een grote ovenplaat en bekleed deze met bakpapier. Rangschik de champignons op de ovenplaat en plaats de halve rode uien er tussen. Bestrooi alles met peper en zout. Smeer de uien en paddestoelen in met een lepeltje van de ‘steeltjes-knoflookmix’. Beleg ze daarna met een stukje blauwe kaas. Besprenkel alles met olijfolie.
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Gaar de champignons en uien circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Serveer de champignons en uien daarna als voorgerechtje op een bedje van rucola met een stukje getoast brood of als gerecht met lekkere groente en wat rijst of pasta.
Tip