Gevulde amandeltaart

Ingrediënten
4 personen
- 250 gram amandelmeel
- 250 gram kristalsuiker
- 1 ei
- citroenrasp van 1 citroen
- 1 el amandellikeur
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g donkere basterdsuiker
- 125 g koude roomboter
- 1 el kaneel
- 4 el melk
- 50 g Amarenakersen
- 1 hand vol blanke amandelen
- 1 ei
- Snuf zout
Bereiding
70 minuten
- Begin met het maken van het amandelspijs. Doe hiervoor de amandelmeel en kristalsuiker in een kom en voeg het ei en citroenrasp toe. Blijf roeren totdat je een kneedbaar geheel hebt en meng dan de amandellikeur erdoorheen. Voeg, als het te droog blijft, nog wat extra ei of likeur toe.
- Wikkel het in plasticfolie en laat rusten in de koelkast terwijl je bezig gaat met het deeg.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, de donkere basterdsuiker, roomboter, kaneel, melk en zout in een kom en kneed met een handmixer tot een mooi egaal deeg.
- Verdeel het deeg in twee egale delen en leg dit in huishoudfolie even te rusten in de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden, boven -en onderwarmte.
- Kluts het ei in een kommetje en brokkel het amandelspijs hier doorheen, kneed het goed door, zodat het spijs weer wat soepeler wordt.
- Rol vervolgens de stukken deeg (op een met bloem bestoven werkblad) uit tot twee gelijke plakken.
- Leg een plak deeg in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel het amandelspijs erover. Druk daar de Amarena kersen in en bedek vervolgens met het tweede plak deeg. Druk hier de blanke amandelen in een mooi patroontje in.
- Bak in de oven voor circa 30-35 minuten. Laat goed afkoelen voordat je ervan gaat genieten.
Tip