Gegrilde groente uit de oven met linzencurry en feta

Ingrediënten
4 personen
- Gegrilde groente:
- 1 rode ui
- 1 winterpeen/biet
- 1 zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 1 knoflookteen1 zakje groente-spicemix (culikit)
- 30 ml zonnebloemolie of olijfoile
- 1 pakje feta
- 1 zakje pittenmix (culikit)
- Curry:
- 1 witte ui
- 1 knoflookteen
- 350 g rode linzen
- 1 zakje mosterd-spicemix (culikit)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 pakje/flesje appelsap ca 300 ml
- 1 citroen
- 1 zakje verse peterselie, fijngehakt
Bereiding
75 minuten
- Gegrilde groente: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui, winterpeen, biet, zoete aardappel en pastinaak in grove gelijke stukken. Verdeel ze over een ovenschaal.
- Meng de groente-spicemix met olijfolie of zonnebloemolie en het fijngehakte knoflookteentje. Sprenkel over de groente heen en hussel alles goed door elkaar.
- Voeg een klein laagje water toe aan de ovenschaal en zet de groente in de oven voor 45 minuten.
- Haal de groente na 30 minuten uit de oven. Besprenkel ze met de feta en de pittenmix en rooster nog eens 15 minuten in de oven.
- Curry: Snipper de witte ui en de andere knoflookteen. Verwarm een hapjespan met een flinke scheut olie. Fruit de ui en knoflook en voeg de mosterd-spice mix toe.
- Voeg ook de groene linzen toe en laat fruiten voor twee minuten. Voeg dan de tomatenpuree toe en fruit nog een twee minuten.
- Blus het geheel af met appelsap en 400 ml water en laat stoven voor 25 minuten. Voeg steeds een scheutje water toe wanneer de linzencurry droog kookt en de linzen nog niet gaar zijn.
- Breng op smaak met rasp en sap van een citroen en fijngehakte peterselie.
- Serveer de curry samen met de gegrilde groente uit de oven.
Tip