Spaghetti met gebakken garnalen, chili en prei

Estée Strooker
vrijdag 16 september 2022 om 07:00
Spaghetti met garnalen en prei
Spaghetti met garnalen en prei beeld Louis Löffler

Ingrediënten

4 personen

 1. 500 g gepelde garnalen
 2. 200 g spaghetti
 3. 1 prei
 4. 1 ui
 5. 2 tenen knoflook
 6. 1 chilipeper of 1⁄2 el gedroogde chili
 7. 100 ml witte wijn
 8. peper en zout
 9. 1 citroen, rasp en sap
 10. 100 g geraspte (parmezaanse) kaas

Bereiding

30 minuten

 1. Ontdooi de garnalen in een kom met koud water. Op deze manier kun je de garnalen op een rustige manier toch binnen 15 minuten ontdooien. Giet de garnalen daarna af en dep ze droog tussen twee vellen keukenrol.
 2. Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de omschrijving op de verpakking in circa 8-10 minuten gaar. Zorg dat de pasta a là dente is. Spoel de pasta daarna af met lauw water. Zo voorkom je dat de pasta aan elkaar gaat plakken. Bewaar wat van het kookvocht apart voor de saus.
 3. Was en snijd de prei in dunne ringen. Pel en snipper de ui en knoflook. Gebruik eventueel verse chili of anders chilivlokken.
 4. Verwarm een hapjespan met een flinke scheut olijfolie. Er mag echt een dun laagje in de pan zitten. Voeg daar de knoflook, ui, prei en chili aan toe. Bak dit voor circa vijf minuten tot het licht begint te bruinen. Schep alles uit de pan in een bakje en zet de pan terug op het vuur. Voeg nog wat extra olie toe en laat de pan goed heet worden.
 5. Schep de garnalen in de pan en bak ze krokant aan beide kanten. Begin niet direct met roeren, er komt vaak veel vocht uit de garnalen en daarom wil je de hitte van de pan optimaal gebruiken. Dus bak de garnalen aan beide kanten circa 1 minuut.
 6. Voeg daarna de prei-mix weer terug aan de pan. Voeg ook de spaghetti toe. Blus af met een scheutje witte wijn en het kookvocht. Laat alles ongeveer drie minuten door pruttelen.
 7. Breng op smaak met sap en rasp van een citroen en met geraspte (Parmezaanse) kaas.
Tip