Aardappel tortilla met chorizo

Estée Strooker
vrijdag 19 augustus 2022 om 07:00
Aardappeltortilla met chorizo
Aardappeltortilla met chorizo beeld Louis Löffler

Een tortilla is een aardappel omelet. Een makkelijk recept om je restjes in op te maken. Te beginnen bij de aardappels die wellicht overgebleven zijn van de dag ervoor. Die zijn ideaal om te gebruiken in de tortilla. Ik vind het altijd lekker om te combineren met groente die ik in de koelkast heb. Bijvoorbeeld paprika, venkel, broccoli... Eigenlijk kan alles. Verder altijd wat ui en iets van spek, ham of worst. Dat zorgt ervoor dat de tortilla direct veel smaak heeft. Ook is het lekker om stukjes kaas toe te voegen. Je kunt dus eindeloos variëren met dit recept. Hieronder een basisrecept.

Ingrediënten

4 personen

 1. 350 g gekookte aardappelen
 2. 2 rode uien
 3. 350 g bloemkoolroosjes
 4. 1 rode paprika, in blokjes
 5. 20 g roomboter
 6. 100 g chorizoworst, in blokjes
 7. 1 bosje peterselie, fijngehakt
 8. 50 g oude kaas, geraspt
 9. peper en zout
 10. 75 ml melk
 11. 8 eieren

Bereiding

30 minuten

 1. Snijd de gegaarde aardappelen in plakken. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de bloemkoolroosjes en paprika in blokjes.
 2. Verwarm een grote koekenpan met een flinke klont boter. Fruit de uien in de boter met een snufje zout tot ze zacht zijn voor circa drie minuten. Voeg ook de stukjes chorizo toe en bak nog eens voor vijf minuten. Voeg vervolgens de groente toe samen met de fijngehakte kruiden en draai het vuur laag.
 3. Bekleed de pan met de plakjes aardappel. Verdeel de geraspte kaas over de aardappel.
 4. Klop ondertussen de eieren los met een beetje melk en peper en zout. Giet de eiermix over de aardappels en plaats het deksel op de pan. Gaar de tortilla op zeer laag vuur voor circa15 minuten. Tot de bovenkant van de tortilla hard geworden is.
 5. Laat de tortilla daarna koud worden in de pan. Keer de tortilla om door een plat bord of plank op de tortilla te leggen en om te draaien. Daarna kun je hem de tortilla in punten snijden.
 6. Serveer de tortilla met een stuk brood of salade. Het is ook heerlijk om mee te nemen als lunch.Je kunt de tortilla ook warm serveren maar dan is het draaien een stuk moeilijker. Daarom laat ik hem liever eerst afkoelen. Je kunt de tortilla altijd opwarmen in de oven.
Tip