Recepten
Afbeelding

Traybake van winter-groente met worstjes

Als je even niet zoveel tijd hebt of geen zin om te koken is dit een heel vriendelijk recept. Vooral omdat alles tegelijkertijd de oven in kan, het dan lekker gaat ruiken en je zonder teveel afwas een volledige maaltijd op tafel tovert!

Afbeelding

Salade van biet, geitenkaas, vijg en hazelnoten

Het is lekker om deze salade als voorgerecht te serveren. Of als je de salade als maaltijdsalade wilt serveren kun je er nog wat linzen bij koken of wat brood bij eten.

Afbeelding

Draadjesvlees met oma's stoofperen

Mijn oma is helaas twee jaar geleden overleden, maar haar stoofpeertjes met draadjesvlees is iets wat bij mij altijd dierbare herinneringen aan logeerpartijtjes bij opa en oma oproept. Ik associeer herinneringen aan gebeurtenissen nu eenmaal het snelst en makkelijkst met eten.

Afbeelding

Paddenstoelenrisotto

Een lekkere risotto is heerlijk op een stormachtige winterdag. Voor mij is het echt comfortfood. Bovendien is het makkelijk te maken. Risotto maak je altijd in één pan.

Afbeelding

Pittige spruitjesstamppot met stoofvlees

Stamppot. Nederlands trots, zeg ik een beetje grappend. Maar het is toch maar een handig 'prakkie'. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren en is het goed vullend.

Afbeelding

Saffraanrisotto met gegrilde pompoen en garnalen

Een lekker eenpansgerecht met gegrilde pompoen uit de oven. Dit is mijn favoriete risotto. Prachtig geel en heel aromatisch.

Afbeelding

Gevulde paddenstoelen en rode ui met blauwe kaas uit de oven

Een lekker gerecht uit de oven wat je ook goed zou kunnen gebruiken als voorgerechtje. Ik ben dol op paddenstoelen. Ze zijn ook zeer voedzaam en daarom dienen ze als een geschikte vleesvervanger.

Afbeelding

Gevulde amandeltaart

Dit zou je de zomer- (of warme herfst)variant van gevuld speculaas kunnen noemen. Een heerlijk taartje met zelfgemaakte amandelspijs (lang niet zo moeilijk om te maken als je wellicht zou denken!) en amarenakersen, oftewel in suikersiroop ingelegde zure kersen.