Recepten
Afbeelding

Onkruid bestaat niet

Brood, chips, koekjes en kroketten. Lekker, toch? En allemaal van brandnetel! Tja, het is misschien wel de meest ondergewaardeerde plant die er bestaat, maar ook de meest veelzijdige. Natasja van der Meer uit Baarn nam het geprik voor lief en bracht een ode aan de plant.

Afbeelding

Gevulde amandeltaart

Dit zou je de zomer- (of warme herfst)variant van gevuld speculaas kunnen noemen. Een heerlijk taartje met zelfgemaakte amandelspijs (lang niet zo moeilijk om te maken als je wellicht zou denken!) en amarenakersen, oftewel in suikersiroop ingelegde zure kersen.

Afbeelding

Snoepen met iedereen die een dieet volgt

De tijd dat er alleen een muffin te koop was voor mensen die geen gluten mochten, is voorbij. Er is steeds makkelijker aan glutenvrije producten en ingrediënten voor glutenvrije recepten te komen. En er zijn steeds meer recepten. Die van de Britse Becky Excell bijvoorbeeld.

Afbeelding

Kip cordon bleu met kropsla en tomaatjes

Cordon bleu is een gevulde schnitzel. De naam betekent in het Frans letterlijk ‘blauw lint’ maar deze gevulde schnitzel heet waarschijnlijk zo omdat hij vernoemd is naar de gelijknamige Franse koksopleiding ‘Cordon bleu’.

Afbeelding

Gegrilde aubergine met ingelegde tomatensaus

Onlangs maakte ik deze makkelijke ovenschotel die mij even een lekker zomers gevoel gaf. Je kunt het gerecht maken met verschillende groenten in de hoofdrol. Ik koos nu voor aubergine, wat een klassieke keuze is.

Afbeelding

Paddenstoelenragout met rijst en verse boontjes

Paddenstoelenragout met rijst en verse boontjes

Afbeelding

Paddenstoelenragout met rijst en verse boontjes

Op deze manier maak je zelf een lekkere ragout. Heerlijk met rijst en boontjes, met als extra smaakmakers mosterd en witte wijn. Makkelijk, veelzijdig en gezond!

Afbeelding

Aardappel tortilla met chorizo

Een tortilla is een aardappel omelet. Een makkelijk recept om je restjes in op te maken. Te beginnen bij de aardappels die wellicht overgebleven zijn van de dag ervoor. Die zijn ideaal om te gebruiken in de tortilla.