Luister naar

Interieur met karakter

Nieuws
Vergaap jij je ook altijd aan die prachtige interieurs in de woonbladen? Mijn favorieten zijn interieurs met karakter. Dan bedoel ik stijlvol en sober met dé perfecte combinatie van oud en nieuw, strak en smaakvol.
Marije Develing
woensdag 13 mei 2015 om 03:00
Interieur met karakter
Interieur met karakter

Een interieur met alles strak en nieuw brengt menig huishouden in een wanhopige positie. In de winkel lijkt het prachtig, maar als je huis als een showroom oogt, mis je persoonlijke stijl en karakter. Maar hoe los je dat nou op?Wil je meer persoonlijkheid en houd je ook van een robuuste sfeer? Dan is het aan te raden om te kiezen voor stoere en natuurlijke materialen. Zoals meubels van verouderd hout, hier en daar wat afgebladderde verf op een kastje en de betonlook mag niet ontbreken. Oud hout en doorleefde meubels geven een huis karakter en combineren prachtig met meerdere woonstijlen. Dus die strakke televisiekast kun je er best mee combineren. In de woonwinkels zijn deze meubels volop te vinden, meubels van oud hout en sloophout worden nieuw gemaakt en zijn dan vaak steviger en functioneel. Natuurlijke materialen geven een totaal andere uitstraling aan je interieur. Zo ook met muurverf. Een gewone latex op de muur, vaak wit, blijkt in de praktijk toch niet zo sfeervol. Als eenmaal de verf op de muren zit en de meubels staan in huis, is het resultaat vaak verbazend anders dan je je had voorgesteld. De muren zijn saai; het is wel fris, maar de sfeer ontbreekt. Gebruik je natuurlijke kalk- of krijtverf, dan zul je ervaren dat het resultaat totaal anders zal zijn. Deze verfsoorten hebben bovendien een overzichtelijk en toch breed assortiment in kleuren, waardoor de keuze van de kleur eenvoudiger wordt. De basis van deze kleuren is de natuur: stijlvol, tijdloos en rustig. Vaak met een vergrijsde ondertoon, waardoor elke interieurstijl nog beter tot zijn recht komt. Wat doet kalkverf dan anders dan standaard muurverf? Doordat het gemaakt is met natuurlijke pigmenten oogt het veel zachter. Bovendien leven de kleuren veel meer. Wat betekent dat de kleur op de muur meekleurt met het moment van de dag. En dat geeft weer meer leven in huis. De verf kun je gewoon met een roller aanbrengen voor een rustig effect, maar ook zijn er speciale kwasten en verftechnieken waardoor de uitstraling anders wordt. Dat geeft meer karakter aan je huis, waardoor de basissfeer begint bij de kleur en uitstraling van de muren. Begin daar eens mee en combineer het met bijvoorbeeld een stoere, houten tafel, een industriële lockerkast of juist het antieke kastje van oma.

Marije Develing is eigenaar van Maison Belle in Apeldoorn. Ze is interieurontwerper en -stylist en deelt haar passie voor wonen. maisonbelle.nl

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Meer woonruimte nodig? Met een extra verdieping kan het aantal vierkante meters zomaar verdubbelen

Tevreden met je huis, maar kom je ruimte tekort? Denk eens in de hoogte, daar valt met een opbouw of een nokverhoging misschien wel winst te behalen.

Afbeelding

Hilde mist aandacht in de kerk voor singles: 'Je voelt druk van de christelijke omgeving'

Hilde Pater (25) schreef een boek over single zijn in Gods Koninkrijk: Beantwoorde liefde. 'Zelfs als je je als single innerlijk in balans voelt, kan je toch door je omgeving in disbalans worden gebracht.'

Afbeelding

Sopraan Francis van Broekhuizen: 'Ik heb een kinderlijk geloof. Dat komt steeds weer boven'

Sopraan Francis van Broekhuizen is bekend vanwege haar deelname aan tv-programma’s. Ze is grappig, maar gebruikt haar podium ook om op te komen voor minderheden en haar liefde voor klassiek muziek door te geven.

Afbeelding

Han gaf 60.000 euro uit aan renovatie en verduurzaming en bespaart nu 350 euro per maand aan energie

Han en zijn gezin zijn al lange tijd bezig met milieu en verduurzaming. Hun huis namen ze grondig onder handen. ‘We vinden het belangrijk dat we onze kinderen ook het ‘leven van genoeg’ voorleven.’

Afbeelding

Pannenkoeken een Nederlandse uitvinding? 'De eerste vermeldingen komen uit China en Nepal'

Wie is er niet groot mee geworden? Precies: iedereen! Heel Nederland bakt pannenkoeken. Geen wonder dat Nationale Pannenkoekdag - die vandaag gevierd wordt - aan populariteit wint, stelt culinair recensent Marco Bosmans.

Afbeelding

Patrick spaart brandweerauto's: 'Door het internet is de charme van het verzamelen voor mij verdwenen'

Van postzegels tot theelepeltjes en van barbies tot modeltreintjes; in Nederland wordt van alles verzameld. Deze rubriek laat hobbyisten aan het woord over hun bijzondere verzameling. Vandaag vertelt: Patrick Klaver (53) uit Apeldoorn.