Met plantaardig eten kun je het verschil maken
Koop je een biologische courgette in plastic, of ga je voor de gewone variant? Bestel je een frikandel, gemaakt van restvlees, of een kaassoufflé, waar wel een nieuw kalfje voor geboren moest worden? Over deze dilemma’s schreef Alfred Slomp het boek SuperWaar dat volgende week verschijnt.
Alfred Slomp (40) woont in Veenendaal is teamleider op een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Sinds een paar jaar heeft hij een speciale interesse in duurzaamheid. Dat heeft vooral te maken met mensen uit zijn omgeving die een inspirerend voorbeeld zijn geweest, vertelt hij. ‘Een interessante vraag die mij triggert, is: ‘Wat maakt dat mensen hart krijgen voor duurzaamheid?’ Voor mijzelf zijn er verschillende zaadjes in de loop van de jaren geplant. Mijn ouders zijn overleden op jonge leeftijd en zelf leerde ik hoe het is om kwetsbaar te zijn. Mijn broer, die in het ‘groene’ Wageningen ging studeren was een voorbeeld.
Met zijn vriend Arjan Schoonhoven die hij nog kent uit zijn studententijd had hij o..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .