Patrick was rijk tot hij zich bekeerde: ‘Inkomen daalde naar nul, maar nu heb ik Jezus’

Interview
Toen Patrick Bos Kessen (50) uit Groningen zich bekeerde tot het christendom, deed hij afstand van zijn goedlopende chatbedrijf. ‘We wonen nu in een sociale huurwoning.’
Hendrina de Graaf
vrijdag 26 mei 2023 om 15:32
Patrick Bos Kessen: 'Als ik een grote auto wilde kopen, deed ik dat.'
Patrick Bos Kessen: 'Als ik een grote auto wilde kopen, deed ik dat.' beeld Hendrina de Graaf

‘Ik groeide op als ongelovig jongetje in Maastricht. Mijn vader - een afgekickte junk - werkte hard voor zijn gezin. Met geloof had hij niet zoveel. Zijn waarheid was de waarheid. Thuis noemden wij hem dan ook ‘god’. Ik was niet zo’n liefhebber van school, dus begon ik al vroeg in de bouwkeet. 

Snel daarna vond ik de motivatie om alsnog bedrijfskunde te gaan studeren, want de sfeer paste niet bij me. Ik ging aan het werk binnen de wereld van het projectmanagement. Niet lang daarna trouwde ik. We hadden het goed, er kwam maandelijks netto vijfduizend gulden binnen. Maar er ging - zoals later bleek - meer uit dan erin, waardoor we een forse schuld opbouwden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In het huis van Iris staan overal planten: 'Een huis zonder planten voelt niet als een echt thuis'

Iris blogt over kamerplanten. Samen met Bow en Juna verhuisde ze in 2022 van een appartement in Amsterdam naar een tussenwoning uit 1908 in Dordrecht. Overal waar je kijkt, staan planten in dit huis.

Afbeelding

Vlinders ontbraken dit voorjaar, zelfs de witjes. 'Houd het regenwater vast'

Vlinders hebben last van de droogte. Soorten die in de droge zomer van 2022 als rups moesten overleven, waren dit voorjaar weinig te zien. 'Het betekent een opdracht. Laten we het regenwater zo lang mogelijk vasthouden.'

Afbeelding

Annelien besteedt veel tijd aan social media, maar 'school krijgt altijd voorrang'

Annelien Lemstra (20) uit Amsterdam, is wel in voor een potje schaken, schaamt zich soms een beetje voor haar schermtijd en heeft creatieve hobby’s. 'Hoewel ik me focus op m’n studie, ben ik wel in voor een potje schaken.'

Afbeelding

Kyra over haar moestuin: 'Het proces van zaaien en groeien brengt me tot verwondering'

Vandaag vertelt Kyra de Vreeze (42) uit Doorn over wat ze leert van haar tuin. Ze studeerde natuur-geneeskunde en droomde van een boerderij met grote moestuin tot ze besefte dat ze ook op haar balkon kon beginnen.

Afbeelding

'Je hoeft nóóit bang te zijn om te koken. Volg je onderbuik en heb wilde moed!'

Met een boektitel als Welmoeds Wilde Keuken zou je plukkers en jagers op het verkeerde been kunnen zetten. Het heeft met zwammen of zwijnen immers niets te maken. Nee, het is Welmoed zelf die wild is van haar keuken.

Afbeelding

Alles is gericht op schoonheid in de parken van Amstelveen: 'Mensen moeten zich hier op hun gemak voelen

Een aantal nationale parken heeft particulieren opgeroepen hun tuin te beplanten met gebiedseigen planten en bomen. Dat komt de biodiversiteit ten goede en hoeft geen afbreuk te doen aan de schoonheid van de tuin.