Niet alle ouders lopen met hun kinderen de avondvierdaagse: ‘Deze moeder gaat lekker naar huis’

Achtergrond
Veters gestrikt en een rugzakje vol lekkers: op veel plekken in Nederland is vanaf deze week de avondvierdaagse. Maar lang niet alle ouders met kinderen lopen mee met het grote wandelfestijn. Waarom niet?
Christa van Norel
vrijdag 26 mei 2023 om 17:00
Naar schatting doen er dit jaar tussen de 300 en 500 duizend deelnemers mee aan de avondvierdaagse, laat de KWbN weten.
Naar schatting doen er dit jaar tussen de 300 en 500 duizend deelnemers mee aan de avondvierdaagse, laat de KWbN weten. beeld anp / Hollandse Hoogte / Erald van der Aa

Nijmegen

Wie deze of de komende weken een liedje hoort over het potje met vet, weet hoe laat het is. In een lange stoet wandelen basisschoolkinderen samen met volwassenen de avondvierdaagse. Voor velen is het een jaarlijks hoogtepunt vol gezelligheid, liedjes en snoep, maar toch zijn er ook kinderen die niet mee kunnen doen of ouders die het een regelrechte verschrikking vinden. 

‘Het is een groot feest bij ons in Krimpen aan den IJssel, maar niet voor mij’, vertelt moeder Daniëlle Stigter. ‘Al die mensen en gillende kinderen, en die kinderwagens die tegen je aan botsen… Nee, dat vind ik vreselijk. Ik kan werkelijk niks leuks verzinnen, behalve dat de kinderen er wél plezier in hebben, en daar draait het om.’ Om toch betrokken te..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In het huis van Iris staan overal planten: 'Een huis zonder planten voelt niet als een echt thuis'

Iris blogt over kamerplanten. Samen met Bow en Juna verhuisde ze in 2022 van een appartement in Amsterdam naar een tussenwoning uit 1908 in Dordrecht. Overal waar je kijkt, staan planten in dit huis.

Afbeelding

Vlinders ontbraken dit voorjaar, zelfs de witjes. 'Houd het regenwater vast'

Vlinders hebben last van de droogte. Soorten die in de droge zomer van 2022 als rups moesten overleven, waren dit voorjaar weinig te zien. 'Het betekent een opdracht. Laten we het regenwater zo lang mogelijk vasthouden.'

Afbeelding

Annelien besteedt veel tijd aan social media, maar 'school krijgt altijd voorrang'

Annelien Lemstra (20) uit Amsterdam, is wel in voor een potje schaken, schaamt zich soms een beetje voor haar schermtijd en heeft creatieve hobby’s. 'Hoewel ik me focus op m’n studie, ben ik wel in voor een potje schaken.'

Afbeelding

Kyra over haar moestuin: 'Het proces van zaaien en groeien brengt me tot verwondering'

Vandaag vertelt Kyra de Vreeze (42) uit Doorn over wat ze leert van haar tuin. Ze studeerde natuur-geneeskunde en droomde van een boerderij met grote moestuin tot ze besefte dat ze ook op haar balkon kon beginnen.

Afbeelding

'Je hoeft nóóit bang te zijn om te koken. Volg je onderbuik en heb wilde moed!'

Met een boektitel als Welmoeds Wilde Keuken zou je plukkers en jagers op het verkeerde been kunnen zetten. Het heeft met zwammen of zwijnen immers niets te maken. Nee, het is Welmoed zelf die wild is van haar keuken.

Afbeelding

Alles is gericht op schoonheid in de parken van Amstelveen: 'Mensen moeten zich hier op hun gemak voelen

Een aantal nationale parken heeft particulieren opgeroepen hun tuin te beplanten met gebiedseigen planten en bomen. Dat komt de biodiversiteit ten goede en hoeft geen afbreuk te doen aan de schoonheid van de tuin.