Je leven lang blijven leren kan op honderden manieren. ‘Mensen die leren, zitten lekkerder in hun vel’

Achtergrond
Beter leren communiceren. Meer kennis opdoen over je vakgebied. Of leren hoe je leidinggevende wordt. De mogelijkheden om je in je werk te blijven ontwikkelen zijn eindeloos. Waarom is het zo belangrijk om te blijven leren? Op welke manieren kun je dat doen? En welke vragen helpen je om de juiste opleiding te kiezen? ‘Als je een cursus volgt buiten de deur, verwatert het geleerde snel.’
Annelies Buit
zaterdag 22 april 2023 om 02:00
Loopbaancoach Angelique Jansen: 'Als werknemers leren, is dat ook goed voor de bedrijven waar ze werken. Medewerkers blijven langer en doen waardevolle verbetervoorstellen.'
Loopbaancoach Angelique Jansen: 'Als werknemers leren, is dat ook goed voor de bedrijven waar ze werken. Medewerkers blijven langer en doen waardevolle verbetervoorstellen.' beeld istock
Goed Werk

Toen op 17 maart het STAP-opleidingsbudget kon worden aangevraagd via het UWV, was de pot geld binnen een mum van tijd leeg. 40.000 mensen bemachtigden duizend euro waarmee ze een opleiding kunnen volgen. Duizenden anderen visten achter het net en moeten wachten op de volgende subsidieronde op 1 mei.

De populariteit van het STAP-budget laat zien hoeveel werkenden zich willen blijven ontwikkelen door het volgen van een training, cursus of opleiding. Continu leren, we kunnen er in Nederland niet meer omheen, weet Tijmen Schipper. Hij is onderzoeker bij het lectoraat Leven Lang Ontwikkelen van hogeschool Windesheim en werkt als adviseur bij KPMG. ‘Sla maar eens een rapport open van de Sociaal-Economische Raad of kijk naar de ontwik..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van afrekencultuur naar helpcultuur. Wat het bespreken van taboes op de werkvloer ons brengt

Toekomstonderzoeker en spreker Jeanneke Scholtens maakt taboes bespreekbaar. Ook in het bedrijfsleven. Dat levert creatievere teams op, die meer kansen zien.

Afbeelding

Je leven lang blijven leren kan op honderden manieren. 'Mensen die leren, zitten lekkerder in hun vel'

De mogelijkheden om je in je werk te blijven ontwikkelen zijn eindeloos. Waarom is het zo belangrijk om te blijven leren? En welke vragen helpen je om de juiste opleiding te kiezen?

Afbeelding

'Leiderschap moet altijd dienend zijn, het gaat niet om de leider', vindt deze leiderschapsexpert

Het niveau van leiderschap in Nederland moet flink omhoog, vindt Lennart van der Kraan (31). Daarom moet er volgens hem meer aandacht naar het goed voorbereiden en begeleiden van een leidinggevende.

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Sarah Birebi werkt bij Amnesty International Nederland. Wat is het nut van demonstreren?

Al bijna zes jaar werkt Sarah Birebi (30) bij Amnesty International Nederland. Sinds juli werkt ze mee aan de uitvoering van de campagne Right to protest, waarmee ze iedereen wil laten zien hoe belangrijk demonstreren is.

Afbeelding

Noortje Rozema bindt de strijd aan tegen eenzaamheid, dankzij een inloop voor ouderen in Utrecht

Noortje Rozema (41) zag veel eenzaamheid onder de ouderen die ze als wijkverpleegkundige bezocht. Daarom startte ze zeven jaar geleden met Oog voor Utrecht. ‘Is de inloop op hun marktdag? Dan komen ze niet.’