Het weekend van Arjen: ‘Tijdens zo’n wandeling lukt het om even stil te worden’

Achtergrond
Arjen Stellingwerf organiseert op zaterdag stiltewandelingen en gaat op zondag voor in kerkdiensten. ‘De meeste mensen proberen in het weekend een beetje rustig aan te doen, bij mij is dat anders.’
Helga van Kooten
vrijdag 24 maart 2023 om 18:21
Het weekend van Arjen Stellingwerf.
Het weekend van Arjen Stellingwerf. beeld Niek Stam en Jaco Klamer

Zaterdag: bidden in het bos

Arjen Stellingwerf (34) organiseert stiltewandelingen, elke tweede zaterdag van de maand, in de ochtend, in het Sysseltse bos bij Ede. ‘Die stiltewandelingen zijn ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte. Ik ben in mijn werk veel in mijn hoofd bezig. Waar zit de ruimte om even niks te hoeven en te ontvangen? In stilte wandelen helpt mij alles lichter te maken en te focussen.’

Tijdens de stiltewandelingen maakt Stellingwerf gebruik van de lectio divina, een manier van Bijbellezen waarbij je zoekt naar wat God wil zeggen in de tekst. ‘Aan het begin vertel ik ook iets over contemplatief gebed. Jos Douma noemt dat ook wel aandachtig aanwezig zijn in Gods aandachtige aanwezigheid. Het is een oefening om je aandacht ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De hele provincie door voor knopen en een lap stof: 'Mijn kinderen denken dat alle moeders kunnen naaien'

Het aantal winkels in stoffen, fournituren en wol daalt al jaren. Voor hobbyisten betekent dat vaak: verder reizen voor materialen. Niettemin lijkt een nieuwe generatie warm te lopen voor het handwerk.

Afbeelding

Marian Spier is een onzichtbare influencer op het wereldtoneel: 'Voor alles is een oplossing'

Vanuit de hele wereld kloppen ze aan bij Marian Spier (53): met hulpvragen om complexe vraagstukken vlot te trekken. Ze spart met vooraanstaande figuren op het wereldtoneel. ‘Hoop brengen is de kern van mijn bestaan’

Afbeelding

Ruud van der Aa: 'Moestuinieren brengt rust in het hoofd en geeft wijze lessen'

Wie een moestuin wil beginnen, moet vaak geduld hebben. Een groot aantal volkstuinverenigingen kent een wachtlijst. Waarom is het de moeite waard om een moestuin te hebben? Vandaag vertelt: Ruud van der Aa (30).

Afbeelding

Niet alle ouders lopen met hun kinderen de avondvierdaagse: 'Deze moeder gaat lekker naar huis'

Veters gestrikt en een rugzakje vol lekkers: op veel plekken in Nederland is vanaf deze week de avondvierdaagse. Maar lang niet alle ouders met kinderen lopen mee met het grote wandelfestijn. Waarom niet?

Afbeelding

Patrick was rijk tot hij zich bekeerde: 'Inkomen daalde naar nul, maar nu heb ik Jezus'

Toen Patrick Bos Kessen (50) uit Groningen zich bekeerde tot het christendom, deed hij afstand van zijn goedlopende chatbedrijf. ‘We wonen nu in een sociale huurwoning.’

Afbeelding

Wat moet de nationale bloem van Nederland worden? Je kunt nu kiezen

Heel veel landen hebben een nationale bloem. Wij niet. Maar dat gaat veranderen. Tot vrijdag 2 juni kun je stemmen op het madeliefje, de paardenbloem, het fluitenkruid, de pinksterbloem of de wilde kievitsbloem.