Gemakkelijk en lekker eten van de bakplaat: ‘Blij als ik dit in een restaurant zou krijgen’

Recensie
Alle ingrediënten gaan op de bakplaat, je schuift ’m de oven in en die doet verder het werk – ik zou eraan kunnen wennen. De Bakplaatbijbel helpt je op weg.
Wim Houtman
vrijdag 24 maart 2023 om 13:37
Het voordeel van voedsel bereiden op de bakplaat: Alle ingrediënten gaan op één bakplaat, er is meestal maar weinig voorbereiding nodig en de oven doet het werk.
Het voordeel van voedsel bereiden op de bakplaat: Alle ingrediënten gaan op één bakplaat, er is meestal maar weinig voorbereiding nodig en de oven doet het werk. beeld istock

Voor een ‘bijbel’ staat er verrassend weinig in over de herkomst. De bakplaat is ook niet afkomstig uit een bepaalde eetcultuur. Ovens zijn er al eeuwenlang en overal. Dit kookboek heeft vooral de moderne westerse mens op het oog en haar of zijn behoefte aan gemak in de keuken. ‘Alle ingrediënten gaan op één bakplaat, er is meestal maar weinig voorbereiding nodig en je hebt er vervolgens nauwelijks omkijken meer naar: je oven doet haast alle werk. Intussen maak je nog even een salade of saus, doet een huishoudelijke klus of helpt de kinderen bij het huiswerk. Relaxt!’ Aldus de wervende tekst in de inleiding.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De hele provincie door voor knopen en een lap stof: 'Mijn kinderen denken dat alle moeders kunnen naaien'

Het aantal winkels in stoffen, fournituren en wol daalt al jaren. Voor hobbyisten betekent dat vaak: verder reizen voor materialen. Niettemin lijkt een nieuwe generatie warm te lopen voor het handwerk.

Afbeelding

Marian Spier is een onzichtbare influencer op het wereldtoneel: 'Voor alles is een oplossing'

Vanuit de hele wereld kloppen ze aan bij Marian Spier (53): met hulpvragen om complexe vraagstukken vlot te trekken. Ze spart met vooraanstaande figuren op het wereldtoneel. ‘Hoop brengen is de kern van mijn bestaan’

Afbeelding

Ruud van der Aa: 'Moestuinieren brengt rust in het hoofd en geeft wijze lessen'

Wie een moestuin wil beginnen, moet vaak geduld hebben. Een groot aantal volkstuinverenigingen kent een wachtlijst. Waarom is het de moeite waard om een moestuin te hebben? Vandaag vertelt: Ruud van der Aa (30).

Afbeelding

Niet alle ouders lopen met hun kinderen de avondvierdaagse: 'Deze moeder gaat lekker naar huis'

Veters gestrikt en een rugzakje vol lekkers: op veel plekken in Nederland is vanaf deze week de avondvierdaagse. Maar lang niet alle ouders met kinderen lopen mee met het grote wandelfestijn. Waarom niet?

Afbeelding

Patrick was rijk tot hij zich bekeerde: 'Inkomen daalde naar nul, maar nu heb ik Jezus'

Toen Patrick Bos Kessen (50) uit Groningen zich bekeerde tot het christendom, deed hij afstand van zijn goedlopende chatbedrijf. ‘We wonen nu in een sociale huurwoning.’

Afbeelding

Wat moet de nationale bloem van Nederland worden? Je kunt nu kiezen

Heel veel landen hebben een nationale bloem. Wij niet. Maar dat gaat veranderen. Tot vrijdag 2 juni kun je stemmen op het madeliefje, de paardenbloem, het fluitenkruid, de pinksterbloem of de wilde kievitsbloem.