Hilde mist aandacht in de kerk voor singles: ‘Je voelt druk van de christelijke omgeving’

Interview
Hilde Pater (25) schreef een boek over single zijn in Gods Koninkrijk: Beantwoorde liefde. ‘Zelfs als je je als single innerlijk in balans voelt, kan je toch door je omgeving in disbalans worden gebracht.
Lydia Fris
zaterdag 18 maart 2023 om 18:37 aangepast 20 maart 2023 10:41
Hilde Pater: 'Ik kende niemand die ouder was dan 22 jaar en nog niet getrouwd was. Dat vond ik raar.'
Hilde Pater: 'Ik kende niemand die ouder was dan 22 jaar en nog niet getrouwd was. Dat vond ik raar.' beeld Dick Vos
Niet te missen Student Student: interviews

‘Toen ik ging studeren verwachtte ik dat dat gepaard zou gaan met het krijgen van een relatie. Maar dat gebeurde niet, en veel medestudenten hadden ook geen relatie. Er was zelfs iemand die tegen mij zei: ‘Ik heb geen behoefte aan een relatie.’ 

Ik dacht toen: huh? Kan dat ook? Later stuurde een vriend een preek naar me door over single zijn: ‘The gift of singleness’. Dat was de eerste keer dat ik iemand positief hoorde spreken over single zijn. Als dit kan, dacht ik, als ik er op deze manier over kan denken, dan wil ik dat onderzoeken.

Ik ben toen veel over single zijn gaan lezen. In Amerika ligt er veel meer nadruk op single zijn dan hier. Je ‘single seizoen’ – zoals zij dat noemen – is dan de periode waarin je bewuster dicht bij God lee..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Elsfried (77) vond haar derde man via het ND: 'Ik had nooit gedacht dat ik nog de liefde zou vinden'

Elsfried Houtman-Verhoeven (77) uit Maassluis. Ze is fan van de boeken van Wilma, laat zich inspireren door Corrie ten Boom en vond opnieuw de liefde via deze rubriek van het Nederlands Dagblad.

Afbeelding

Juliana liep naar de man met de zaag al in zijn hand. En ze redde een boom die er nog steeds staat

Toen prins Bernhard zei dat er gemaaid kon worden in de tuin van paleis Soestdijk, gebeurde het weleens dat koningin Juliana de maaiers resoluut terugstuurde. Niet nodig, vond ze.

Afbeelding

Marie is 102, zat in het verzet en eet geen vlees meer. 'Het geheim van oud worden, is positief blijven'

De 102-jarige Marie Verbraeken-Blommaart wordt ieder half jaar getest op Alzheimer. ‘Van de week zijn ze weer geweest. Mijn hersenen gaan wel wat achteruit, maar ik ben nog niet dement.’

Afbeelding

Wonen op 63 vierkante meter: Rikko Voorberg en zijn gezin voelen zich helemaal thuis in de Jordaan

Samen met anderen een creatieve leefgemeenschap vormen. Voor Rikko Voorberg (42) en Joanne Zwart (43) was het een logische stap. ‘Creativiteit en community zijn onderdeel van ons werk en leven.’

Afbeelding

Hilde mist aandacht in de kerk voor singles: 'Je voelt druk van de christelijke omgeving'

Hilde Pater (25) schreef een boek over single zijn in Gods Koninkrijk: Beantwoorde liefde. 'Zelfs als je je als single innerlijk in balans voelt, kan je toch door je omgeving in disbalans worden gebracht.'

Afbeelding

Sopraan Francis van Broekhuizen: 'Ik heb een kinderlijk geloof. Dat komt steeds weer boven'

Sopraan Francis van Broekhuizen is bekend vanwege haar deelname aan tv-programma’s. Ze is grappig, maar gebruikt haar podium ook om op te komen voor minderheden en haar liefde voor klassiek muziek door te geven.