Populaire vlogger Gabs Wildebras huurde speciaal voor zijn huisdieren een appartement

Reportage
Vlogger Gabs Wildebras geeft dieren in zijn filmpjes op sociale media de rol van strijder. In straattaal dicht hij hen heldenrollen toe. Zijn 200.000 volgers op TikTok smullen ervan.
André Zwartbol
donderdag 16 maart 2023 om 17:20 aangepast 17 maart 2023 11:24
.
. beeld nd

Met een safarihoedje op zijn hoofd staat Wildebras voor de camera en draait zich om. Achter hem zitten twee wasberen. Ze kijken hem verbaasd aan, maar blijven wel zitten. Wildebras (artiestennaam van Gabriel Martina) staat in een dierenverblijf. Druk gebarend en met priemende ogen vertelt hij waarom hij van deze strijders houdt. Strijders ja. Zo noemt hij elk dier dat hij tegenkomt: geiten, kevers, alpaca’s, konijnen, noem maar op. ‘Fakka strijders’. Zo begint iedere vlog. Fakka is Surinaams en straattaal voor ‘hoe gaat het’. 

Tik op Instagram, TikTok of YouTube de naam Gabs Wildebras in en je komt in een wonderlijke en snelle wereld van een stadsjongen die dieren in beeld brengt alsof hij ze voor de allereerste keer ziet en zijn verbazin..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Richard heeft een reptielenkamer, met eenentwintig slangen. 'De tandjes voelen als injectienaalden'

Richard de Jong uit Lekkum, in het dagelijks leven software-tester, heeft een vrouw, twee jonge kinderen én eenentwintig slangen. Een van de slaapkamers in huis is tot reptielenkamer omgebouwd.

Afbeelding

Steeds meer scholen vergroenen hun schoolplein: 'Daar lagen eerst allemaal tegels'

Schoolpleinen zijn vaak nog volledig versteend, maar tientallen scholen zijn bezig de speelplaatsen te vergroenen. ‘Laatst lieten hangjongeren een briefje achter: bedankt dat we hier mochten zitten.’

Afbeelding

In het huis van Iris staan overal planten: 'Een huis zonder planten voelt niet als een echt thuis'

Iris blogt over kamerplanten. Samen met Bow en Juna verhuisde ze in 2022 van een appartement in Amsterdam naar een tussenwoning uit 1908 in Dordrecht. Overal waar je kijkt, staan planten in dit huis.

Afbeelding

Vlinders ontbraken dit voorjaar, zelfs de witjes. 'Houd het regenwater vast'

Vlinders hebben last van de droogte. Soorten die in de droge zomer van 2022 als rups moesten overleven, waren dit voorjaar weinig te zien. 'Het betekent een opdracht. Laten we het regenwater zo lang mogelijk vasthouden.'

Afbeelding

Annelien besteedt veel tijd aan social media, maar 'school krijgt altijd voorrang'

Annelien Lemstra (20) uit Amsterdam, is wel in voor een potje schaken, schaamt zich soms een beetje voor haar schermtijd en heeft creatieve hobby’s. 'Hoewel ik me focus op m’n studie, ben ik wel in voor een potje schaken.'

Afbeelding

Kyra over haar moestuin: 'Het proces van zaaien en groeien brengt me tot verwondering'

Vandaag vertelt Kyra de Vreeze (42) uit Doorn over wat ze leert van haar tuin. Ze studeerde natuur-geneeskunde en droomde van een boerderij met grote moestuin tot ze besefte dat ze ook op haar balkon kon beginnen.