Heb je echt een handpalm vol shampoo of een hele sliert tandpasta nodig?

Achtergrond
De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: hoe kun je op een makkelijke manier minder afval produceren in de badkamer?
Marinde van der Breggen
vrijdag 24 februari 2023 om 18:37 aangepast 06:55
 De beste tips komen neer op ‘reduce, reuse, recycle’. Verminder, hergebruik en recycle.
De beste tips komen neer op ‘reduce, reuse, recycle’. Verminder, hergebruik en recycle. beeld istock
Student

De een zal meer attributen gebruiken in de badkamer dan de ander, maar iedereen moet eraan geloven: producten voor de persoonlijke hygiëne. Als je nog nooit hebt nagedacht over de duurzaamheid daarvan, valt er waarschijnlijk veel te winnen op dat gebied. Daarom in deze aflevering van ‘Duurzaam leven’ een heleboel praktische tips die je direct toe kunt passen, zonder dat je je eigen deodorant hoeft te brouwen. De beste tips komen neer op ‘reduce, reuse, recycle’. Verminder, hergebruik en recycle.

reduce

Mocht je overwegen om dingen aan te passen, dan is de makkelijkste manier om duurzamer om te gaan met je producten gewoon iets minder ervan te gebruiken. Heb je echt een h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het woord 'vleugel' staat centraal in Riks leven: 'Vliegen en pianospelen maken me tot wie ik ben'

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Rik Hoogendoorn (24) uit Delft, was de jongste piloot van Nederland, is nu ‘loonslaaf’ en speelt graag klassieke muziek.

Afbeelding

Sinds Thomas christen is, verkoopt hij geen paashazen meer. Wel een 'He is risen-ijstaart'

Ondernemer Thomas Lijten (24) verkoopt in zijn ijssalon een bijzondere ijstaart met de tekst ‘He is risen’. ‘Normaal gesproken verkochten we altijd ijstaarten met kuikens. Nu weet ik dat Pasen daar niet over gaat.’

Afbeelding

Gabriela (25) kwam als zendeling van Florida naar Amsterdam: 'Het moeilijkste is leven van donaties'

Het was 'de moeilijkste beslissing ooit' voor Gabriela Cano Lagos (25): kiezen tussen een carrière in de Amerikaanse muziekindustrie of het vliegtuig pakken om in Nederland over Jezus te vertellen.

Afbeelding

Ischa kwam door haar dansgroep dichter bij God: 'Je hebt iemand nodig die je liefdevol terecht wijst'

Zelfs een uitgeschakelde telefoon laat zien dat Ischa (21) veel met dans bezig is. ‘Ik heb een gat van een hakschoen in mijn telefoonscherm staan.' De kern van haar dansen is God. 'We hebben ons lijf van God gekregen.'

Afbeelding

Joanne (23) woont antikraak en leeft zuinig. 'Het materialisme in onze maatschappij staat me soms tegen'

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Joanne van Dalen (23): 'Ik woon antikraak voor maar 270 euro per maand.'

Afbeelding

Hilde mist aandacht in de kerk voor singles: 'Je voelt druk van de christelijke omgeving'

Hilde Pater (25) schreef een boek over single zijn in Gods Koninkrijk: Beantwoorde liefde. 'Zelfs als je je als single innerlijk in balans voelt, kan je toch door je omgeving in disbalans worden gebracht.'