Heel Holland Bakt-deelnemer Erna vond God terug na een zware tijd: ‘Toen kregen de psalmen betekenis voor mij’

Interview
Erna Wien haalde de vierde ronde van Heel Holland Bakt. Voor de goedlachse maatschappelijk werker was dat al een enorme overwinning. Bakken hielp haar door een donkere periode van haar leven te komen. ‘De zon scheen wel, weet ik nu. Maar ik zag het licht niet en voelde de warmte niet.’
Aldwin Geluk
maandag 6 februari 2023 om 02:00 aangepast 06:16
Joan en Erna Wien zijn al 39 jaar samen. Ze geven huwelijkscursussen aan jonge stellen in hun kerk.
Joan en Erna Wien zijn al 39 jaar samen. Ze geven huwelijkscursussen aan jonge stellen in hun kerk. beeld Niek Stam
Niet te missen

Tussen haar tranen door schiet ze direct weer in de lach. ‘Zit ik hier toch weer te janken. Nou ja, het gaat ook wel ergens over.’ Erna Wien (59) raakte bekend van het tv-programma Heel Holland Bakt. Zondag werd de finale uitgezonden en zagen honderdduizenden Nederlanders hoe Mercedes het seizoen van dit jaar verrassend won.

Hoewel ze in de vierde aflevering afviel, zullen trouwe kijkers zich Erna nog wel herinneren: een vrolijke, emotionele en soms een tikje chaotische kandidaat. Ze had wat weinig bak-ervaring, maar bouwde al snel een band op met haar medekandidaten en vooral met presentator André van Duin. ‘Ik vind zijn humor zo leuk. Hij is een geweldig mens met een warm hart’, zegt ze. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Elsfried (77) vond haar derde man via het ND: 'Ik had nooit gedacht dat ik nog de liefde zou vinden'

Elsfried Houtman-Verhoeven (77) uit Maassluis. Ze is fan van de boeken van Wilma, laat zich inspireren door Corrie ten Boom en vond opnieuw de liefde via deze rubriek van het Nederlands Dagblad.

Afbeelding

Juliana liep naar de man met de zaag al in zijn hand. En ze redde een boom die er nog steeds staat

Toen prins Bernhard zei dat er gemaaid kon worden in de tuin van paleis Soestdijk, gebeurde het weleens dat koningin Juliana de maaiers resoluut terugstuurde. Niet nodig, vond ze.

Afbeelding

Marie is 102, zat in het verzet en eet geen vlees meer. 'Het geheim van oud worden, is positief blijven'

De 102-jarige Marie Verbraeken-Blommaart wordt ieder half jaar getest op Alzheimer. ‘Van de week zijn ze weer geweest. Mijn hersenen gaan wel wat achteruit, maar ik ben nog niet dement.’

Afbeelding

Wonen op 63 vierkante meter: Rikko Voorberg en zijn gezin voelen zich helemaal thuis in de Jordaan

Samen met anderen een creatieve leefgemeenschap vormen. Voor Rikko Voorberg (42) en Joanne Zwart (43) was het een logische stap. ‘Creativiteit en community zijn onderdeel van ons werk en leven.’

Afbeelding

Hilde mist aandacht in de kerk voor singles: 'Je voelt druk van de christelijke omgeving'

Hilde Pater (25) schreef een boek over single zijn in Gods Koninkrijk: Beantwoorde liefde. 'Zelfs als je je als single innerlijk in balans voelt, kan je toch door je omgeving in disbalans worden gebracht.'

Afbeelding

Sopraan Francis van Broekhuizen: 'Ik heb een kinderlijk geloof. Dat komt steeds weer boven'

Sopraan Francis van Broekhuizen is bekend vanwege haar deelname aan tv-programma’s. Ze is grappig, maar gebruikt haar podium ook om op te komen voor minderheden en haar liefde voor klassiek muziek door te geven.