Corry Frieling (81) had weinig met geloof, tot die ene dag: ‘Vanuit de duisternis kwam ik in het licht’

Interview
De oudere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Corry Frieling (81) uit Veenwouden. Zij heeft de coronaperiode als een lange vakantie ervaren, voelt zich helemaal op haar plek in haar huis in Veenwouden en wandelt graag in het open veld.
Roeland van Mourik • redacteur
donderdag 26 januari 2023 om 16:20 aangepast 18:08
Corry Frieling: 'Ik ben sowieso ontzettend happy in de natuur.'
Corry Frieling: 'Ik ben sowieso ontzettend happy in de natuur.' beeld Sjaak Verboom

‘Ik ben als enig kind opgegroeid. Dus ik vind dat ik nu met twee eigen kinderen en vier kleinkinderen een behoorlijke familie om me heen heb – al is het natuurlijk nog steeds klein. We hebben een goede band met elkaar en bezoeken de kinderen, die hier in de buurt wonen, regelmatig. Hun kinderen vliegen inmiddels uit en gaan studeren. Ook hen bezoeken we weleens. Zo zijn we recent nog bij een kleinkind op haar studentenkamer in Amsterdam geweest.

Ik ben groot geworden op een boerderij in Nieuw-Beerta in Oost-Groningen, vlakbij de Duitse grens. Een communistische omgeving waar de hamer en sikkel hoog in het vaandel stonden – het was er allerminst christelijk. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het weekend van Arjen: 'Tijdens zo'n wandeling lukt het om even stil te worden'

Arjen Stellingwerf organiseert op zaterdag stiltewandelingen en gaat op zondag voor in kerkdiensten. 'De meeste mensen proberen in het weekend een beetje rustig aan te doen, bij mij is dat anders.'

Afbeelding

Joanne (23) woont antikraak en leeft zuinig. 'Het materialisme in onze maatschappij staat me soms tegen'

Door de gestegen energieprijzen ziet het huishoudboekje van veel Nederlanders er ineens anders uit. Hoe bieden ze deze prijsstijgingen het hoofd? Joanne van Dalen (23): 'Ik woon antikraak voor maar 270 euro per maand.'

Afbeelding

Gemakkelijk en lekker eten van de bakplaat: 'Blij als ik dit in een restaurant zou krijgen'

Alle ingrediënten gaan op de bakplaat, je schuift ’m de oven in en die doet verder het werk - ik zou eraan kunnen wennen. De Bakplaatbijbel helpt je op weg.

Afbeelding

Diacones Irene en Mariëtte gaan al jaren samen op vakantie. Het grote leeftijdsverschil maakt niets uit

Ze schelen drieëntwintig jaar, maar voor de vriendschap tussen de 84-jarige diacones Irene Brunsveld en tekstschrijfster Mariëtte Woudenberg (61) maakt dat niets uit. ‘Je moet elkaar schaven, anders word je een onuitstaanbare etterbak.’

Afbeelding

Waarom zitten er steeds meer meeuwen op onze daken? En wat doe je als je dat een herrie vindt?

Een meeuw op het dak die je als een huilbaby uit je slaap houdt. Daar is wat aan te doen. En wat ook goed werkt: meeuwen naar daken van bedrijven lokken.

Afbeelding

Margot heeft autisme. 'Ik zeg soms spontaan iets dat onhandig is, voordat ik het in de gaten heb'

Over mensen met autisme heersen nog veel misverstanden. Volgens Margot van Schendel (29), die zelf autisme heeft, gaat het om meer dan ‘stille mannen met een obsessie voor treintjes’.