Amin en Esther zijn dankbaar voor hun sociale huurwoning: ‘Dit huis is een teken van Gods trouw’

Interview
Amin Azami* (34 jaar) en Esther Azami (36 jaar), wonen met hun jonge zoon Azad en dochter Yasmin in een flat van tachtig vierkante meter in de regio Den Haag. Amin ontvluchtte in 2015 Iran. Na zeven jaar kregen ze een verblijfsvergunning en een sociale huurwoning. Ze zijn ontzettend blij met hun huis.
Tineke Smith
dinsdag 24 januari 2023 om 01:00 aangepast 06:48
Esther: ‘Toen we in het azc woonden, las ik ook elke dag de Bijbel en vroeg ik God ons een huis te geven'.
Esther: ‘Toen we in het azc woonden, las ik ook elke dag de Bijbel en vroeg ik God ons een huis te geven'. beeld Tineke Smith

Amin is schilder, maar moet eerst zijn inburgering afronden voordat hij kan werken. Voorlopig krijgen ze een uitkering van 1400 euro per maand waarvan de helft naar de huur van de flat gaat.

Amin: ‘Toen ik christen werd, was het voor mij niet meer veilig in Iran. Daarom vluchtte ik in 2015 naar Nederland. Esther en Yasmin kwamen in 2017. We hebben op allerlei plekken in Nederland gewoond. In een asielzoekerscentrum in Middelburg, in Den Helder. Ik heb illegaal in de pastorie van de kerk in Wormerveer gewoond en ik heb in vreemdelingendetentie gezeten. Toen kwamen we in het asielzoekerscentrum in de buurt van Den Haag.’ Toen ze daar verbleven stond de familie Azami ook al in deze rubriek. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heel Holland Bakt-deelnemer Erna vond God terug na een zware tijd: 'Toen kregen de psalmen betekenis voor mij'

Erna Wien haalde de vierde ronde van Heel Holland Bakt. Dat voelde als een enorme overwinning. Bakken hielp haar door een donkere periode van haar leven te komen. 'De zon scheen wel, weet ik nu. Maar ik zag het licht niet.'

Afbeelding

Ona (25) is Miss Nederland: 'Eén keer iets doen wat je heel eng vindt, kan je leven op de kop zetten'

Vier jaar geleden lag ze nog depressief op bed, maar afgelopen maand vloog Ona Moody (25) vol zelfvertrouwen naar Amerika om namens Nederland deel te nemen aan de Miss Universe-verkiezing.

Afbeelding

Cor ontwerpt dure jachten: 'Ik mag van God getuigen in een wereld waar Hij nauwelijks wordt erkend'

Cor de Rover (58) ontwerpt ‘boten’ - zoals hij exclusieve jachten noemt - voor de rijksten der aarde. Zelf heeft hij geen boot. Sterker nog: nooit in z’n leven bezat hij zo weinig als nu - en was hij zo gelukkig.

Afbeelding

In de mancave van Bert (69) wordt thee gedronken en zijn groenten en slakken het gespreksonderwerp

Bert de Ruiter (69) uit Bodegraven zit op een moestuincomplex met wel tachtig tuinen. 'Dan krijg je ongeveer 99 adviezen. Daar moet je dan maar uit halen waar je wat aan hebt.’

Afbeelding

Van bouwval tot sfeervolle villa: 'Dit is een heel tof huis als je van ruimte houdt'

Wat in 1910 werd gebouwd als oefenlokaal van ‘Zang-, muziek- en voordrachtvereeniging De Hoven’ in Zutphen is nu een woonhuis. Met hoge plafonds intact gelaten en het podium verhoogd tot vide.

Afbeelding

Tientallen grote tuinen gaan komende weken even open voor de sneeuwklokjes

Heb je behoefte aan een lichtpuntje, een klein voorproefje op de lente? Deze maand zijn er in het hele land sneeuwklokjesdagen. Ook in grote particuliere tuinen mag je komen kijken.