Lorens Hoeve wil later sport en Social Work combineren. ‘Het boksen heeft me geholpen’

Interview
In deze serie geven jongeren hun – vaak dierbare – telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Lorens Hoeve (17) uit Santpoort-Noord.
Lydia Fris
zaterdag 14 januari 2023 om 09:36 aangepast 15 januari 2023 17:28
Lorens Hoeve
Lorens Hoeve beeld Martin Waalboer
Student Student: interviews

‘Een tijdje geleden zat ik in een moeilijke periode in mijn leven. Ik deed niet de slimste dingen en was veel op feestjes. Ik had iets nodig, een doel of visie, het gevoel dat ik ergens naartoe werkte. Op school deed ik de mavo, en dat was makkelijk voor me, dus ik verveelde me. Ik had verder ook geen werk, dus ik deed eigenlijk niks, en dan gaat het snel de verkeerde kant op. Wat ik wel deed, was voetbal. Op een gegeven moment vertelde iemand van voetbal mij over boksen, en via hem ben ik toen in contact gekomen met deze sport.’

klappen

‘Toen ik net was begonnen met boksen, werd ik natuurlijk telkens ingemaakt. Daardoor besefte ik: je kan door iedereen geslagen worden, ik ben niets meer dan een ander. En eerst waren die klappen vervelend,..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hilde mist aandacht in de kerk voor singles: 'Je voelt druk van de christelijke omgeving'

Hilde Pater (25) schreef een boek over single zijn in Gods Koninkrijk: Beantwoorde liefde. 'Zelfs als je je als single innerlijk in balans voelt, kan je toch door je omgeving in disbalans worden gebracht.'

Afbeelding

Rashawn Martina (20) is rapper, ziet muziek als uitlaatklep en is het allerliefst in de kerk

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: rapper Rashawn Martina (20) uit Rotterdam.

Afbeelding

Nikki heeft altijd onverklaarbare pijn: 'Ik wil niet blijven hangen in waar ik nu ben, maar doorgroeien'

'Had ik maar een ziekte die duidelijker was. Dan zou ik mezelf veel eerder toestaan er rekening mee te houden.' Bij Nikki's ziekte hoort: altijd pijn, gauw moe als je te veel doet, verlamming, hoofdpijn.

Afbeelding

Christina is vrijwilliger in de daklozenopvang: 'Overal mag je aan God teruggeven van wat hij aan jou geeft'

Christina van den Berg (26) is drie dagen per week juf én vrijwilliger in de daklozenopvang: 'Sommigen vinden het bijzonder dat ik dit vrijwilligerswerk doe. Dan zeg ik: God zet iedereen op een plek.'

Afbeelding

Heb je echt een handpalm vol shampoo of een hele sliert tandpasta nodig?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: hoe kun je minder afval produceren in de badkamer?

Afbeelding

Refo-vlogger Florian Pronk: 'De YouTube-video's die wij maken, zetten mij zelf ook aan het denken'

Florian Pronk (22) gaat als 'refo-vlogger' in gesprek over thema's als kinderloosheid en homoseksualiteit. 'Ik vind het bijzonder dat mijn gesprekspartners zich kwetsbaar durven opstellen.'