Inge woont in Amerika, haar zus Tineke in Nederland: ‘We kunnen via Zoom jubelend een Psalm beginnen te zingen’

Interview
Inge Henderson (57) woont in Amerika, haar zus Tineke Algra (71) in Nederland. De afstand staat hun band niet in de weg. In de familie zijn ze bekend om hun onverwachte bijdragen op feesten als de Amsterdamse typetjes Kaat en Patries.
Hans-Lukas Zuurman
donderdag 5 januari 2023 om 12:00
Inge Henderson en Tineke Algra in Aptos in de Amerikaanse staat Californië, waar Inge woont.
Inge Henderson en Tineke Algra in Aptos in de Amerikaanse staat Californië, waar Inge woont. beeld Sabine Henderson

Tineke: ‘Wij komen uit een gezin met vijf kinderen. Ik ben de middelste, Inge is de jongste. Er zit veertien jaar tussen ons, maar dat merken we nu niet meer. Vijf jaar nadat zij geboren was, ging ik al uit huis. Toen ik 21 jaar was, trouwde ik met Henk en we kregen twee kinderen.’ 

Inge: ‘Ik logeerde als tiener geregeld bij haar gezin. Het was voor mij een ontdekking hoe anders een gezin kon zijn dan waarin ik zelf opgroeide. Ik was als nakomer een van de laatsten thuis, met oudere ouders. Tineke was en is heel warm en hartelijk.’   

Tineke: ‘Toen ze bij ons over de vloer kwam ontdekte ik: ‘Wat heb ik eigenlijk een leuk zusje’. Sinds die tijd is het ‘aan’ geweest en nooit meer ‘uit’ tussen ons. Inge maakt graag contact en is oprecht geïnt..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Cees zegt dat hij honderd wordt, maar moet daar van zijn vrouw D.V. bij zetten. 'En gelijk heeft ze'

Cees Engbers (77) uit Oudehaske beleefde als bedrijfsleider hachelijke momenten, zoals die keer dat hij ’s nachts uit zijn bed werd gebeld omdat een werknemer met zijn hand in een snijmachine terecht was gekomen.

Afbeelding

Na vijftien jaar gaat reptielenzoo Serpo weer open. 'Freek Vonk is hier ooit nog begonnen'

Na een sluiting van bijna vijftien jaar gaat reptielenzoo Serpo deze zomer weer open voor het publiek. Directeur Walter Getreuer heeft alle financiële middelen moeten aanboren om zijn levenswerk in stand te houden.

Afbeelding

Hun pastorie is direct verbonden met de kerk. 'Het is daarom een uitdaging om echt tot rust te komen'

Marjolijn en Louis Runhaar wonen in een monumentale pastorie naast de Gertrudiskathedraal in Utrecht. ‘Als we een weekendje weg zijn, is het kerkenwerk pas echt uit beeld.’

Afbeelding

De hele provincie door voor knopen en een lap stof: 'Mijn kinderen denken dat alle moeders kunnen naaien'

Het aantal winkels in stoffen, fournituren en wol daalt al jaren. Voor hobbyisten betekent dat vaak: verder reizen voor materialen. Niettemin lijkt een nieuwe generatie warm te lopen voor het handwerk.

Afbeelding

Marian Spier is een onzichtbare influencer op het wereldtoneel: 'Voor alles is een oplossing'

Vanuit de hele wereld kloppen ze aan bij Marian Spier (53): met hulpvragen om complexe vraagstukken vlot te trekken. Ze spart met vooraanstaande figuren op het wereldtoneel. ‘Hoop brengen is de kern van mijn bestaan’

Afbeelding

Ruud van der Aa: 'Moestuinieren brengt rust in het hoofd en geeft wijze lessen'

Wie een moestuin wil beginnen, moet vaak geduld hebben. Een groot aantal volkstuinverenigingen kent een wachtlijst. Waarom is het de moeite waard om een moestuin te hebben? Vandaag vertelt: Ruud van der Aa (30).