Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Interview
In deze serie geven jongeren hun – vaak dierbare – telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen.
Lydia Fris
zaterdag 3 december 2022 om 17:00 aangepast 20:21
Julia Rosenhart
Julia Rosenhart beeld Martin Waalboer
Student

‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces van puzzelen evolueert over verschillende weken. En daarin probeer ik altijd op zoek te gaan naar de vraag: wat voel ik echt?’

singer-songwriter

‘Op de middelbare school ben ik begonnen met het schrijven van nummers, voornamelijk op de piano. Eerst waren dat vooral cabareteske nummers, waarin dus de grappige kant van mij naar voren kwam. Aan het conservatorium van Antwerpen heb ik mijn stijl bij de opleiding Kleinkunst verder ontwikkeld. Ik kwam daar in aanraking met allerlei verschillende muziekstijlen; van elektronische tot jazzmuziek.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hilde mist aandacht in de kerk voor singles: 'Je voelt druk van de christelijke omgeving'

Hilde Pater (25) schreef een boek over single zijn in Gods Koninkrijk: Beantwoorde liefde. 'Zelfs als je je als single innerlijk in balans voelt, kan je toch door je omgeving in disbalans worden gebracht.'

Afbeelding

Rashawn Martina (20) is rapper, ziet muziek als uitlaatklep en is het allerliefst in de kerk

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: rapper Rashawn Martina (20) uit Rotterdam.

Afbeelding

Nikki heeft altijd onverklaarbare pijn: 'Ik wil niet blijven hangen in waar ik nu ben, maar doorgroeien'

'Had ik maar een ziekte die duidelijker was. Dan zou ik mezelf veel eerder toestaan er rekening mee te houden.' Bij Nikki's ziekte hoort: altijd pijn, gauw moe als je te veel doet, verlamming, hoofdpijn.

Afbeelding

Christina is vrijwilliger in de daklozenopvang: 'Overal mag je aan God teruggeven van wat hij aan jou geeft'

Christina van den Berg (26) is drie dagen per week juf én vrijwilliger in de daklozenopvang: 'Sommigen vinden het bijzonder dat ik dit vrijwilligerswerk doe. Dan zeg ik: God zet iedereen op een plek.'

Afbeelding

Heb je echt een handpalm vol shampoo of een hele sliert tandpasta nodig?

De meeste mensen zijn best bereid duurzame keuzes te maken, maar zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat is nou de beste optie voor mens en milieu? Vandaag: hoe kun je minder afval produceren in de badkamer?

Afbeelding

Refo-vlogger Florian Pronk: 'De YouTube-video's die wij maken, zetten mij zelf ook aan het denken'

Florian Pronk (22) gaat als 'refo-vlogger' in gesprek over thema's als kinderloosheid en homoseksualiteit. 'Ik vind het bijzonder dat mijn gesprekspartners zich kwetsbaar durven opstellen.'