Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Interview
In deze serie geven jongeren hun – vaak dierbare – telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen.
Lydia Fris
zaterdag 3 december 2022 om 17:00 aangepast 20:21
Julia Rosenhart
Julia Rosenhart beeld Martin Waalboer
Student

‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces van puzzelen evolueert over verschillende weken. En daarin probeer ik altijd op zoek te gaan naar de vraag: wat voel ik echt?’

singer-songwriter

‘Op de middelbare school ben ik begonnen met het schrijven van nummers, voornamelijk op de piano. Eerst waren dat vooral cabareteske nummers, waarin dus de grappige kant van mij naar voren kwam. Aan het conservatorium van Antwerpen heb ik mijn stijl bij de opleiding Kleinkunst verder ontwikkeld. Ik kwam daar in aanraking met allerlei verschillende muziekstijlen; van elektronische tot jazzmuziek.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ona (25) is Miss Nederland: 'Eén keer iets doen wat je heel eng vindt, kan je leven op de kop zetten'

Vier jaar geleden lag ze nog depressief op bed, maar afgelopen maand vloog Ona Moody (25) vol zelfvertrouwen naar Amerika om namens Nederland deel te nemen aan de Miss Universe-verkiezing.

Afbeelding

Danita Broer is verslaafd aan kledingapp Vinted. 'Ik probeer bewuster kleding te kopen'

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Danita Broer (26) uit Nijmegen.

Afbeelding

Tegen vrienden zei Celine voor haar eerste chemokuur: 'Wens me maar plezier'

Celine werd als baby behandeld aan tumoren in beide ogen, waarna ze blind werd. Op zestienjarige leeftijd kreeg ze de diagnose bottumor in het bekken. ‘Ik heb in mijn leven meer geluk gehad dan pech.’

Afbeelding

Lorens Hoeve wil later sport en Social Work combineren. 'Het boksen heeft me geholpen'

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Dit keer: Lorens Hoeve (17) uit Santpoort-Noord.

Afbeelding

Politiek Den Haag een slangenkuil? Kamerlid Julian Bushoff (25) vindt het een warm bad

‘Ik raak geïnspireerd door jongeren die de straat op gaan voor het klimaat, of meedoen aan een woonprotest. Zij nemen geen genoegen met de situatie, dat stemt hoopvol’, merkt PvdA-Kamerlid Julian Bushoff.

Afbeelding

Hans is zoekende: 'Ik houd van filosofische uiteenzettingen, maar God kan ik niet beredeneren'

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Hans (21). Hij tekent en schildert graag, houdt van filosofie en is zoekend in zijn geloof