Max (87): ‘Ik had me eigenlijk al voorbereid op mijn dood. Gelukkig mocht ik blijven leven’

Interview
De oudere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Max van Gestel (87) uit Heelsum. Hij werkte op de afdeling personeelszaken van een elektriciteitsmaatschappij, ging al met de VUT toen hij 56 jaar was en bezoekt regelmatig twee van zijn kinderen die in Zweden wonen.
Roeland van Mourik • redacteur
vrijdag 2 december 2022 om 03:22 aangepast 06:21
'Het is hier prachtig wonen. Na twaalven komt de zon om de hoek.'
'Het is hier prachtig wonen. Na twaalven komt de zon om de hoek.' beeld Niek Stam

‘Wij woonden in Renkum, in een mooi huis gebouwd in romantische stijl met ruim duizend meter grond achter het huis. Hier in ons appartement in Heelsum wonen we nu ruim twee jaar. Ik mis vooral een eigen kamer waar ik me kan terugtrekken, en mijn vrouw mist nog elke dag de tuin. Maar verder is het hier prachtig wonen, straks na twaalven komt de zon om de hoek en dan zien we ’m ’s avonds neerdalen. Ook hebben we een mooi uitzicht. 

Ik was hier eerlijk gezegd sneller gewend dan ik vooraf had gedacht. De straat langs ons appartement is alleen in de spits druk, verder is het erg rustig. In het weekend zien we veel wielrenners richting de Posbank fietsen. Zelf ben ik ook een wielerfanaat. Ik volg de grote koersen en ik heb meegedaan met Amsterd..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Danita Broer is verslaafd aan kledingapp Vinted. 'Ik probeer bewuster kleding te kopen'

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Danita Broer (26) uit Nijmegen.

Afbeelding

'Mijn kleindochter zegt: 'Opa, dit smaakt heel anders dan de sla uit de supermarkt!''

Wie een moestuin wil beginnen, moet vaak geduld hebben. Een groot aantal volkstuinverenigingen kent een wachtlijst. Waarom is het de moeite waard om een moestuin te hebben? Vandaag vertelt: Palko Andriska (72) uit Veenendaal.

Afbeelding

Het weekend van Thom: 'Als er iets misgaat, moet je doen of er niks is gebeurd'

Op zaterdag is Thom Runhaar (10) vaak te vinden bij de scouting. 'Altijd lekker buiten', vindt hij. Sinds een paar maanden is Thom misdienaar op zondag. Hij vertelt over zijn weekend.

Afbeelding

Deze broers wonen en werken samen: 'Het is een soort scheiden als hij straks trouwt'

Ze groeiden samen op, wonen bij elkaar en runnen samen hun videomarketingbedrijf. Wat bindt de broers Remco en Roland Guijs? 'Het is bijna telepathisch tussen ons.'

Afbeelding

De liefde voor de bever bekoelt, maar daar is wat aan te doen. 'Nee, ik ben geen knuffelaar'

Bevers die drie van de vier bomen omknagen. Langs de Maasplassen in Limburg gebeurt dat. 'Voor de natuur is het niet zo erg. Maar wel voor het draagvlak van de bever. Pak waardevolle bomen in met gaas. Dat helpt.'

Afbeelding

Het 'Kasteeltje van Nieuwendijk' staat te koop: 'Van een afstand zag het er mooi uit'

Op huizenverkoopsites speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: Het ‘Kasteeltje van Nieuwendijk’ staat te koop. Een landhuis met de luxe van een verwarmd zwembad, een grote overdekte veranda en een tuin die grenst aan de Brabantse Biesbosch.