Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Achtergrond
Suikertaks? Dit weekend even niet. Of eigenlijk deze hele maand niet, want goede voornemens schuiven we door naar januari. Dus is het deze dagen vangen wat je vangen kunt en zoeken in d’ één of and’re hoek! De bakkers zijn klaar, pakken maar!
Marco Bosmans
vrijdag 2 december 2022 om 10:57 aangepast 14:40
Anna Yilmaz won in 2019 Heel Holland Bakt.
Anna Yilmaz won in 2019 Heel Holland Bakt. beeld omroep max

Anna Yilmaz, winnaar HHB 2019, bakt tegenwoordig in Anna’s Smaakatelier in Amersfoort

‘Het is op dit moment zeker een drukke tijd. Dat had ik vorig jaar, toen mijn winkel nog maar net open was, een beetje onderschat. Nu weten we beter en bakken we lange dagen, zodat we Sinterklaas een beetje kunnen helpen, haha. Hoewel het mijn brood is als ondernemer, kan ik nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest. 

Dat wat ik als kind voelde rond het gezellige Sinterklaasfeest, zie ik ook terug in de ogen van de kinderen die in mijn winkel komen. Natúúrlijk bakken we weer dezelfde zoetigheden! Ik kan het niet maken om geen speculaas, borstplaat en marsepein in huis te hebben. Dat zou ik ook niet willen, want ze horen bij het feest. We bakken ook ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het weekend van Thom: 'Als er iets misgaat, moet je doen of er niks is gebeurd'

Op zaterdag is Thom Runhaar (10) vaak te vinden bij de scouting. 'Altijd lekker buiten', vindt hij. Sinds een paar maanden is Thom misdienaar op zondag. Hij vertelt over zijn weekend.

Afbeelding

Deze broers wonen en werken samen: 'Het is een soort scheiden als hij straks trouwt'

Ze groeiden samen op, wonen bij elkaar en runnen samen hun videomarketingbedrijf. Wat bindt de broers Remco en Roland Guijs? 'Het is bijna telepathisch tussen ons.'

Afbeelding

De liefde voor de bever bekoelt, maar daar is wat aan te doen. 'Nee, ik ben geen knuffelaar'

Bevers die drie van de vier bomen omknagen. Langs de Maasplassen in Limburg gebeurt dat. 'Voor de natuur is het niet zo erg. Maar wel voor het draagvlak van de bever. Pak waardevolle bomen in met gaas. Dat helpt.'

Afbeelding

Het 'Kasteeltje van Nieuwendijk' staat te koop: 'Van een afstand zag het er mooi uit'

Op huizenverkoopsites speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: Het ‘Kasteeltje van Nieuwendijk’ staat te koop. Een landhuis met de luxe van een verwarmd zwembad, een grote overdekte veranda en een tuin die grenst aan de Brabantse Biesbosch.

Afbeelding

Corry Frieling (81) had weinig met geloof, tot die ene dag: 'Vanuit de duisternis kwam ik in het licht'

Corry Frieling (81) uit Veenwouden groeide als enig kind op in een communistische omgeving. Met het geloof deed ze niet veel. Totdat haar vriendin zich bekeert. 'Ik zag een stralende vrouw, die al haar hoop en vertrouwen op God had gesteld.

Afbeelding

Worden wie je bent is een verkeerde gedachte. 'Zoals je nu bent, ben je bedoeld'

Je hoeft nog maar een paar dingen aan jezelf te veranderen, en dan zul je geliefd zijn. Schrijver en trainer Gabrielle Dik heeft een aversie tegen deze uitspraak en schreef het boek Je bent het al! – stop met worden.