In gesprek met je tienerdochter: ‘Mam, je legt de lat zo hoog. Mag ik eigenlijk wel fouten maken?’

Interview
Moeder en tienerdochter leven vaak in twee verschillende werelden. Hoe zorg je dan dat je toch met elkaar verbonden blijft? Eline de Boo (50) en haar dochter Julie (16) gingen met elkaar in gesprek via een logboek: Julie stelde vragen, Eline gaf antwoorden. In hun boek ‘Het moeder-dochterproject’ zijn alle vragen en antwoorden gebundeld. ‘Ze vroeg: mag ik van jou wel fouten maken? Dat was ongelooflijk confronterend.’
Annelies Buit
dinsdag 29 november 2022 om 15:16 aangepast 18:07
Moeder en dochter Eline en Julie de Boo. Julie: 'Mijn moeder praat veel. Soms geeft ze de rest van de familie dan te veel informatie over mij.'
Moeder en dochter Eline en Julie de Boo. Julie: 'Mijn moeder praat veel. Soms geeft ze de rest van de familie dan te veel informatie over mij.' beeld Jaco Klamer
Niet te missen

‘We zijn heel close. Er is niet veel wat wij niet bespreken,’ omschrijft Julie de Boo (16) de relatie met haar moeder Eline (50). Eline haakt daar direct op in: ‘We doen veel samen. We houden van dezelfde dingen: we kijken allebei graag Jane Austen-films en gaan vaak gezellig de stad in.’ Julie knikt bevestigend terwijl ze rustig in een rode fauteuil zit met haar benen over elkaar. Naast haar zit Eline te draaien op een zwarte bureaustoel. Het tekent hen. Eline: ‘Ik ben impulsief en extravert, Julie is bedachtzaam en kalm.’ Samen schreven ze een boek voor moeders en hun tienersdochters: Het moeder-dochterproject.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heel Holland Bakt-deelnemer Erna vond God terug na een zware tijd: 'Toen kregen de psalmen betekenis voor mij'

Erna Wien haalde de vierde ronde van Heel Holland Bakt. Dat voelde als een enorme overwinning. Bakken hielp haar door een donkere periode van haar leven te komen. 'De zon scheen wel, weet ik nu. Maar ik zag het licht niet.'

Afbeelding

Cor ontwerpt dure jachten: 'Ik mag van God getuigen in een wereld waar Hij nauwelijks wordt erkend'

Cor de Rover (58) ontwerpt ‘boten’ - zoals hij exclusieve jachten noemt - voor de rijksten der aarde. Zelf heeft hij geen boot. Sterker nog: nooit in z’n leven bezat hij zo weinig als nu - en was hij zo gelukkig.

Afbeelding

Hettie verloor vorig jaar haar vierde kind: 'Ik weet dat mijn kinderen volmaakt gelukkig zijn'

Hettie Nijs verloor drie kinderen aan vroeggeboorte, kreeg een keeltumor, daarna een herseninfarct. Vorig jaar december overleed haar 27-jarige zoon Noël, aan lymfeklierkanker. Toch is een lach bij Hettie nooit ver weg.

Afbeelding

Heel Holland Bakt-winnares Anna blikt terug op 'de tent'. 'Met dat kruisje liet ik zien dat ik christen ben'

Zondag begint het tiende seizoen van Heel Holland Bakt. Winnares Anna Yilmaz blikt terug op haar tijd in de tent, vertelt hoe mensen reageerden op haar christelijke identiteit en deelt haar gouden tip voor thuisbakkers.

Afbeelding

Muizenhuis-auteur Karina Schaapman leefde op straat: ‘De liefde van mijn moeder was mijn redding’

Als kind werd Karina Schaapman verwaarloosd, mishandeld en leefde ze op straat. Nu is ze oma en leven zij en haar vier kinderen van het succes van haar kinderboekenserie Het Muizenhuis.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: 'Ben door het oog van de naald gekropen'

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel', schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?