Gerrieke (37) ontwierp zelf de uitbouw van hun huis: ‘We hebben hier ons eigen sanatorium’

Interview
Gerrieke (37), was ondernemer, en Seino (39), commercieel medewerker, wonen met hun vier kinderen en hond Noor in een tussenwoning in Veenendaal. Ze kochten het huis met een oppervlakte van 127 m2 in 2004 voor 212.500 euro.
tekst en beeld Tineke Smith
dinsdag 29 november 2022 om 03:22 aangepast 06:36
Gerrieke: 'In de zomer schuiven we de deur open en drinken we een kopje koffie in de zon. Heerlijk is dat'.
Gerrieke: 'In de zomer schuiven we de deur open en drinken we een kopje koffie in de zon. Heerlijk is dat'. beeld

Het huis is nu 380.000 euro waard. Gerrieke bedacht en tekende hun eigen uitbouw die met tweedehandsmateriaal werd gebouwd. Het huis staat vol persoonlijke spullen. Zo zit in de tegelwand een tegeltje uit het ouderlijke huis van Gerrieke.

Gerrieke: ‘Ik ben opgegroeid op een boerderijtje in de polders rondom Veenendaal. Ik heb altijd vrij gewoond. Na ons trouwen woonden Seino en ik in een caravannetje. We keken zo op de weilanden, heerlijk.

Toen ik zwanger was van de tweede, moesten we op huizenjacht. Dit huis was van een man alleen. Het was een echte kluswoning en daarom konden we het betalen. Ik wilde vrij uitzicht hebben en dat heeft dit huis aan de achterkant. Het is een fijne buurt en het huis is relatief breed voor een tussenwoning.

uitbo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van bouwval tot sfeervolle villa: 'Dit is een heel tof huis als je van ruimte houdt'

Wat in 1910 werd gebouwd als oefenlokaal van ‘Zang-, muziek- en voordrachtvereeniging De Hoven’ in Zutphen is nu een woonhuis. Met hoge plafonds intact gelaten en het podium verhoogd tot vide.

Afbeelding

Tientallen grote tuinen gaan komende weken even open voor de sneeuwklokjes

Heb je behoefte aan een lichtpuntje, een klein voorproefje op de lente? Deze maand zijn er in het hele land sneeuwklokjesdagen. Ook in grote particuliere tuinen mag je komen kijken.

Afbeelding

Mariannes aquarium kost ruim 26.000 euro. 'Waarom op vakantie? Wij hebben elke dag de tropen in huis'

Marianne Dost uit Bocholtz heeft een aquarium vol discusvissen. ‘Ze zijn statig en ze bewegen sierlijk. En hun Latijnse naam klinkt als een romantisch muziekstuk: Symphysodon aequifasciatus.'

Afbeelding

Voor Willianne is haar huis ook een werkplek, maar 'aan het eind van de middag gaat mijn laptop de kast in'

Willianne en Maarten wonen samen met hun kinderen in een tussenwoning in het dorp Dubbeldam. Voor Willianne is haar huis ook een werkplek. 'Ik heb geleerd om meer rust te nemen. Thuis moet een plek zijn om te ontspannen.'

Afbeelding

Danita Broer is verslaafd aan kledingapp Vinted. 'Ik probeer bewuster kleding te kopen'

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Danita Broer (26) uit Nijmegen.

Afbeelding

'Mijn kleindochter zegt: 'Opa, dit smaakt heel anders dan de sla uit de supermarkt!''

Wie een moestuin wil beginnen, moet vaak geduld hebben. Een groot aantal volkstuinverenigingen kent een wachtlijst. Waarom is het de moeite waard om een moestuin te hebben? Vandaag vertelt: Palko Andriska (72) uit Veenendaal.