Gerrieke (37) ontwierp zelf de uitbouw van hun huis: ‘We hebben hier ons eigen sanatorium’

Interview
Gerrieke (37), was ondernemer, en Seino (39), commercieel medewerker, wonen met hun vier kinderen en hond Noor in een tussenwoning in Veenendaal. Ze kochten het huis met een oppervlakte van 127 m2 in 2004 voor 212.500 euro.
tekst en beeld Tineke Smith
dinsdag 29 november 2022 om 03:22 aangepast 06:36
Gerrieke: 'In de zomer schuiven we de deur open en drinken we een kopje koffie in de zon. Heerlijk is dat'.
Gerrieke: 'In de zomer schuiven we de deur open en drinken we een kopje koffie in de zon. Heerlijk is dat'. beeld

Het huis is nu 380.000 euro waard. Gerrieke bedacht en tekende hun eigen uitbouw die met tweedehandsmateriaal werd gebouwd. Het huis staat vol persoonlijke spullen. Zo zit in de tegelwand een tegeltje uit het ouderlijke huis van Gerrieke.

Gerrieke: ‘Ik ben opgegroeid op een boerderijtje in de polders rondom Veenendaal. Ik heb altijd vrij gewoond. Na ons trouwen woonden Seino en ik in een caravannetje. We keken zo op de weilanden, heerlijk.

Toen ik zwanger was van de tweede, moesten we op huizenjacht. Dit huis was van een man alleen. Het was een echte kluswoning en daarom konden we het betalen. Ik wilde vrij uitzicht hebben en dat heeft dit huis aan de achterkant. Het is een fijne buurt en het huis is relatief breed voor een tussenwoning.

uitbo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heel Holland Bakt-deelnemer Erna vond God terug na een zware tijd: 'Toen kregen de psalmen betekenis voor mij'

Erna Wien haalde de vierde ronde van Heel Holland Bakt. Dat voelde als een enorme overwinning. Bakken hielp haar door een donkere periode van haar leven te komen. 'De zon scheen wel, weet ik nu. Maar ik zag het licht niet.'

Afbeelding

Ona (25) is Miss Nederland: 'Eén keer iets doen wat je heel eng vindt, kan je leven op de kop zetten'

Vier jaar geleden lag ze nog depressief op bed, maar afgelopen maand vloog Ona Moody (25) vol zelfvertrouwen naar Amerika om namens Nederland deel te nemen aan de Miss Universe-verkiezing.

Afbeelding

Cor ontwerpt dure jachten: 'Ik mag van God getuigen in een wereld waar Hij nauwelijks wordt erkend'

Cor de Rover (58) ontwerpt ‘boten’ - zoals hij exclusieve jachten noemt - voor de rijksten der aarde. Zelf heeft hij geen boot. Sterker nog: nooit in z’n leven bezat hij zo weinig als nu - en was hij zo gelukkig.

Afbeelding

In de mancave van Bert (69) wordt thee gedronken en zijn groenten en slakken het gespreksonderwerp

Bert de Ruiter (69) uit Bodegraven zit op een moestuincomplex met wel tachtig tuinen. 'Dan krijg je ongeveer 99 adviezen. Daar moet je dan maar uit halen waar je wat aan hebt.’

Afbeelding

Van bouwval tot sfeervolle villa: 'Dit is een heel tof huis als je van ruimte houdt'

Wat in 1910 werd gebouwd als oefenlokaal van ‘Zang-, muziek- en voordrachtvereeniging De Hoven’ in Zutphen is nu een woonhuis. Met hoge plafonds intact gelaten en het podium verhoogd tot vide.

Afbeelding

Tientallen grote tuinen gaan komende weken even open voor de sneeuwklokjes

Heb je behoefte aan een lichtpuntje, een klein voorproefje op de lente? Deze maand zijn er in het hele land sneeuwklokjesdagen. Ook in grote particuliere tuinen mag je komen kijken.