Hoe kun je duurzaam Sinterklaas vieren? ‘Krijgen we dan helemaal geen cadeautjes?’

Achtergrond
Redacteur Annelies Buit is helemaal klaar met die bergen cadeaus tijdens pakjesavond. Sinterklaas kun je ook op een duurzamere manier vieren, zo stelt ze. Met vijftig euro van het Nederlands Dagblad gaat ze de uitdaging aan om een nieuwe invulling aan het ‘heerlijk avondje’ te geven. Maar wat vinden haar kinderen hiervan?
Annelies Buit
vrijdag 25 november 2022 om 13:19
Een dag lang verheugde ik me op mijn goede voornemen, maar daarna bezorgde het idee me alleen maar onrust.
Een dag lang verheugde ik me op mijn goede voornemen, maar daarna bezorgde het idee me alleen maar onrust. beeld Heina Dokter

‘Papa en ik willen dat we dit jaar sinterklaas eens anders gaan vieren.’ Tijdens de zondagse lunch leg ik mijn voornemen op tafel. Alle drie mijn dochters - van dertien, tien en zeven jaar oud - stoppen direct met eten. Ze kijken me met grote ogen aan. Wat?!

Zelf stond ik er ook niet echt om te springen. We vieren Sinterklaas altijd met z’n vijven. We trekken lootjes, maken een surprise met gedichtje en kopen een cadeautje voor ons lootje. Verder stellen de meiden altijd enorme verlanglijstjes op. Daarvan kopen mijn man en ik voor alle drie een leuk cadeau, bijvoorbeeld een barbie. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tips om gehoorschade te voorkomen: las een kwartier pauze in na ieder uur muziek

Oordoppen in doen bij een concert en niet te dicht bij de speaker staan; hoewel niet iedereen zich eraan houdt, kennen de meesten die adviezen wel. Wat kun je nog meer doen om gehoorschade te voorkomen?

Afbeelding

In gesprek met je tienerdochter: ‘Mam, je legt de lat zo hoog. Mag ik eigenlijk wel fouten maken?’

Hoe ga je als moeder het gesprek aan met je tienerdochter? Eline de Boo (50) en haar dochter Julie (16) hielden een logboek bij met vragen en antwoorden. ‘De onzekerheid van Julie. Daar begrijp ik niks van.’

Afbeelding

Gerrieke (37) ontwierp zelf de uitbouw van hun huis: ‘We hebben hier ons eigen sanatorium’

Gerrieke (37), was ondernemer, en Seino (39), commercieel medewerker, wonen met hun vier kinderen en hond Noor in een tussenwoning in Veenendaal. Ze kochten het huis met een oppervlakte van 127 m2 in 2004 voor 212.500 euro.

Afbeelding

Vandaag vertelt: Mahima van den Brink uit Putten.

Afbeelding

DJ Roberto Rosso verloor zijn beste vriend door zelfdoding. ‘Ik was boos op hem en op God’

Met zijn nieuwe dance track hoopt Robin Simon, die draait onder artiestennaam DJ Roberto Rosso, dat mensen vaker praten over mentale problemen. ‘Na de dood van Michaël maak ik het mijn missie om te praten over mentale gezondheid.’

Afbeelding

Noortje zit in een rolstoel: ‘Mensen denken veel te snel dat ik iets niet kan’

Noortje van Lith (25) vraagt al jaren aandacht voor gelijke behandeling van mensen met een handicap. ‘Als je aan iedereen een menukaart geeft, geef er dan ook één aan mij.’