Ze zijn al bijna 30 jaar vrienden op papier. Hoe een oproepje in de krant een ware vriendschap werd

Interview
Hij is niet haar echte opa, maar zij ervaart hem wel zo. Zij is voor hem zijn ‘aangenomen kleinkind’. De levens van Petri de Groot (37) uit Winschoten en Dirk Korpershoek (88) uit Hoogvliet kruisten elkaar bijna dertig jaar geleden via een oproep in de krant. Sindsdien gaan ze samen op.
Hans-Lukas Zuurman
vrijdag 18 november 2022 om 10:45 aangepast 19 november 2022 15:42
'In de brieven deelden we alledaagse dingen. Zo ontstond een vertrouwensband.'
'In de brieven deelden we alledaagse dingen. Zo ontstond een vertrouwensband.' beeld Hans-Lukas Zuurman

Dirk: ‘In 1993 konden kinderen in een rubriek in het Nederlands Dagblad oproepjes plaatsen. Petri vroeg om foto’s van apen, want die spaarde ze.’

Petri: ‘Ik was acht jaar en had knuffels van apen. Ik vond die dieren geweldig.’ 

Dirk: ‘Haar oproep trok mijn aandacht. Ik was gek op gorilla’s en orang-oetans.’

Petri: ‘Ik vind apen nog steeds leuke dieren.’ 

Dirk: ‘Ik gaf in die tijd als vrijwilliger rondleidingen bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Van alle dieren in het apenverblijf had ik portretfoto’s gemaakt, waaronder van gorilla Ernst. Ik stuurde Petri zijn foto, met een briefje erbij: ‘Ik ben Ernst en ik woon in Diergaarde Blijdorp. Ik heb het hartstikke naar mijn zin en ik vind het leuk om met jou kennis te maken.’ De volgende dag kre..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis

Afbeelding

Max (87): ‘Ik had me eigenlijk al voorbereid op mijn dood. Gelukkig mocht ik blijven leven’

De oudere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Max van Gestel (87) uit Heelsum. Hij ging al met de VUT toen hij 56 jaar was en bezoekt regelmatig twee van zijn kinderen die in Zweden wonen.

Afbeelding

Tips om gehoorschade te voorkomen: las een kwartier pauze in na ieder uur muziek

Oordoppen in doen bij een concert en niet te dicht bij de speaker staan; hoewel niet iedereen zich eraan houdt, kennen de meesten die adviezen wel. Wat kun je nog meer doen om gehoorschade te voorkomen?