Renée Lamboo begon een bedrijf rond spaar- en bespaartips: ‘Ik hoef niet meer matig te zijn, maar ben het nog steeds’

Interview
Spaar- en bespaarexpert Renée Lamboo (37) krijgt steeds meer adviesvragen en haar cursussen zijn volgeboekt. ‘Ik schrik als ik hoor dat mensen door een hoge energierekening na een maand al in de problemen komen.’
Sophia Geuze • redacteur
vrijdag 21 oktober 2022 om 12:52
Renée Lamboo: ‘Schulden zijn nooit helemaal je eigen schuld.'
Renée Lamboo: ‘Schulden zijn nooit helemaal je eigen schuld.' beeld Joost Hoving

Renée Lamboo weet wat het is om een grote schuld te hebben. Zo’n tien jaar geleden moest ze haar huis verkopen. Haar relatie was over en het was midden in de kredietcrisis. De vraagprijs werd keer op keer verlaagd en na drie jaar werd het huis onder de vraagprijs verkocht. Lamboo had een schuld van 40.000 euro. Samen met haar nieuwe vriend maakte ze een plan om die schuld beetje bij beetje af te lossen. Het duurde drie jaar om dat voor elkaar te krijgen door hard te werken en alle luxe aan zich voorbij te laten gaan. 

Van die ervaring maakte Renee Lamboo haar werk. In 2017 begon ze een bedrijf rond spaar- en bespaartips en persoonlijke financiën, PorteRenee. Inmiddels runt ze het bedrijf samen met haar man en een groep medewerkers en free..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Annelies besteedt veel tijd aan social media, maar 'school krijgt altijd voorrang'

Annelien Lemstra (20) uit Amsterdam, is wel in voor een potje schaken, schaamt zich soms een beetje voor haar schermtijd en heeft creatieve hobby’s. 'Hoewel ik me focus op m’n studie, ben ik wel in voor een potje schaken.'

Afbeelding

Kyra over haar moestuin: 'Het proces van zaaien en groeien brengt me tot verwondering'

Vandaag vertelt Kyra de Vreeze (42) uit Doorn over wat ze leert van haar tuin. Ze studeerde natuur-geneeskunde en droomde van een boerderij met grote moestuin tot ze besefte dat ze ook op haar balkon kon beginnen.

Afbeelding

'Je hoeft nóóit bang te zijn om te koken. Volg je onderbuik en heb wilde moed!'

Met een boektitel als Welmoeds Wilde Keuken zou je plukkers en jagers op het verkeerde been kunnen zetten. Het heeft met zwammen of zwijnen immers niets te maken. Nee, het is Welmoed zelf die wild is van haar keuken.

Afbeelding

Alles is gericht op schoonheid in de parken van Amstelveen: 'Mensen moeten zich hier op hun gemak voelen

Een aantal nationale parken heeft particulieren opgeroepen hun tuin te beplanten met gebiedseigen planten en bomen. Dat komt de biodiversiteit ten goede en hoeft geen afbreuk te doen aan de schoonheid van de tuin.

Afbeelding

De dierenarts wordt voor velen onbetaalbaar: 'Mensen moeten beseffen dat een huisdier een luxeproduct is'

Dierenklinieken worden op grote schaal overgenomen door buitenlandse investeerders. Goed nieuws voor dierenartsen, die zich een slag in de rondte werken. Slecht nieuws voor huisdierbezitters, want de prijzen stijgen snel.

Afbeelding

Kwetsbare mensen in een kwetsbaar bos. Ronald: 'Ik help de natuur. En de natuur helpt mij'

Wat gebeurt er als mensen met een broze psyche voor kwetsbare natuur zorgen? Drie mensen vertellen hoe werken in bossen, heiden en weilanden hen overeind helpt.