Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Interview
Marieke (36), leerkracht op een peuterschool en Frankwin Colijn (37), zendeling, wonen met hun drie kinderen Joah (9), Elias (7) en Micha (3) in het Haagse stadsklooster van de Broeders van Sint Jan. Het gezin Colijn huurt hun appartement met een oppervlakte van ca 90 m2 voor 1000 euro per maand.
tekst en beeld Tineke Smith
dinsdag 4 oktober 2022 om 04:22 aangepast 14:49
Frankwin: 'Ons appartement, 17 meter lang, was vroeger een groot klaslokaal'.
Frankwin: 'Ons appartement, 17 meter lang, was vroeger een groot klaslokaal'. beeld Tineke Smith

Frankwin: ‘Ik had een droom om naar Azië te gaan. In 2008 ging ik mee met een speciale reis door Azië. Daar hebben Marieke en ik elkaar ontmoet. Tijdens die reis werden we verliefd en een jaar later trouwden we. In 2016 kregen we de mogelijkheid om naar Azië te gaan. We woonden in een flat in een miljoenenstad. Het duurde een paar jaar voor we de taal leerden en de cultuur beter begrepen. Na drie jaar, toen we ons net thuis voelden, moesten we terug toen bleek dat onze jongste diabetes heeft.’  

Marieke: ‘In Nederland woonden we overal en nergens. Een paar maanden in Staphorst, bij mijn ouders op de zolder, dan weer in een bijhuisje in Gouda. Mensen zeiden dat het wel tien jaar zou duren voor we aan een huis zouden kunnen komen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Frida (52) en Ronald (54) vangen thuis jonge moeders op: ‘Bij ons komen ze tot rust’

Frida (52), sociaal werker en Ronald Tijdeman (54), orthopedagoog en hun twee kinderen wonen samen met hun honden en katten in een huis in de bossen van Ermelo. Het echtpaar is directeur van hun eigen moeder en kind-huis.

Afbeelding

Vandaag vertelt: Hans Werkman uit Amersfoort.

Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.