Interview
Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.
Wisanne de Reus
dinsdag 4 oktober 2022 om 04:21
Afbeelding
beeld Wabe Bakker

Visioen

‘Dit is het gezin van mijn overgrootvader Thomas Bakker (geboren in 1879), in de familie liefkozend pake Thomas genoemd. Pake was boerenarbeider en woonde met zijn gezin in een klein huisje in het Friese Gauw. In de zomer werkte hij op het veld en in de winter maakte hij klompen. Zijn eerste vrouw Akke van Wijngaarden overleed op 41-jarige leeftijd aan buikvliesontsteking. Samen met haar kreeg hij zeven kinderen, onder wie mijn opa Wabe. Met zijn tweede vrouw, Geertje Beeksma (foto), kreeg hij ook zeven kinderen (van links naar rechts: Eelkje, Jaring (momenteel 94 jaar oud), Jaike, Freerk, Tine en Harmen). 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Frida (52) en Ronald (54) vangen thuis jonge moeders op: ‘Bij ons komen ze tot rust’

Frida (52), sociaal werker en Ronald Tijdeman (54), orthopedagoog en hun twee kinderen wonen samen met hun honden en katten in een huis in de bossen van Ermelo. Het echtpaar is directeur van hun eigen moeder en kind-huis.

Afbeelding

Vandaag vertelt: Hans Werkman uit Amersfoort.

Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.