Flirten met de stad en tekenen in bed: kok Alain Caron leeft in het weekend langzamer dan doordeweeks

Reportage
De beste zaterdagen zijn voor kok Alain Caron (65) langzame zaterdagen. Een beetje rommelen, een beetje chillen - verder niets. In die lagere versnelling slaat hij op zondagen regelmatig aan het tekenen.
Helga van Kooten
zaterdag 1 oktober 2022 om 04:22 aangepast 08:47
Alain Caron op zaterdag bij de visboer op de Zuidermarkt.
Alain Caron op zaterdag bij de visboer op de Zuidermarkt. beeld Jeroen Jumelet

zaterdag

De beste zaterdagen zijn voor kok Alain Caron (65) langzame zaterdagen. Omdat hij doordeweeks al van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in de weer is. Met de vier horecazaken bijvoorbeeld die hij in Amsterdam exploiteert, samen met zijn zonen en nog twee andere mede-eigenaren. Met opnamen voor het tv-programma BinnensteBuiten. Met het volgende kookboek dat geschreven wil worden (nu is dat Caron à la maison). Vooral in de ochtend probeert Alain Caron daarom op zaterdag zo weinig mogelijk te doen. Een beetje rommelen, een beetje chillen – meer niet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis