Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Nieuws
Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers in het wetenschapstijdschrift Journal of Experimental Psychology: General.
Annemarie Eversdijk
zaterdag 1 oktober 2022 om 04:20 aangepast 07:32
People work office scene. Manager recruiter interviews candidate. Man and woman sitting at table and talking. Recruitment, job interview, resumes, professional meeting. Vector character illustration
People work office scene. Manager recruiter interviews candidate. Man and woman sitting at table and talking. Recruitment, job interview, resumes, professional meeting. Vector character illustration beeld istock

Psychologen van de James Cook Universiteit in Singapore ontdekten dat mensen die vertraagd reageren op vragen als nerveuzer en passiever worden gezien en vervolgens ook als introvert worden beoordeeld. De onderzoekers deden veertien onderzoeken onder 5160 deelnemers. De proefpersonen moesten iets lezen, naar een audiofragment luisteren of een video bekijken waarin een persoon een vraag beantwoordde. Het ging om verschillende situaties, zoals smalltalk of sollicitatiegesprekken. De persoon in de fragmenten gaf óf direct antwoord óf ze waren iets trager met reageren. Het antwoord dat de persoon gaf, varieerde ook in lengte. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Sarah Birebi werkt bij Amnesty International Nederland. Wat is het nut van demonstreren?

Al bijna zes jaar werkt Sarah Birebi (30) bij Amnesty International Nederland. Sinds juli werkt ze mee aan de uitvoering van de campagne Right to protest, waarmee ze iedereen wil laten zien hoe belangrijk demonstreren is.

Afbeelding

Noortje Rozema bindt de strijd aan tegen eenzaamheid, dankzij een inloop voor ouderen in Utrecht

Noortje Rozema (41) zag veel eenzaamheid onder de ouderen die ze als wijkverpleegkundige bezocht. Daarom startte ze zeven jaar geleden met Oog voor Utrecht. ‘Is de inloop op hun marktdag? Dan komen ze niet.’

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’

Afbeelding

Heb je geen zin meer in je werk? Dit kun je er aan doen

De vakantie is voorbij, tijd om terug naar het werk te gaan. Maar wat als je daar als een berg tegen opziet? Is dat een teken dat je misschien beter een nieuwe baan kunt zoeken?