‘Eigenlijk wilde ik een poes, maar vissen zijn ook leuk’

Interview
Met af en toe wat ondersteuning van haar ouders zorgt Nalu Siahaya (11) uit Amsterdam al jaren voor haar goudvissen. ‘Als ik een beetje boos ben, ga ik altijd even praten met Ellert en Brammert en dan word ik weer rustig.’
Imco Lanting
vrijdag 30 september 2022 om 04:24
Nalu Huiges met haar vissen.
Nalu Huiges met haar vissen. beeld Dick Vos

‘Samen met papa ben ik naar de dierenwinkel gegaan om een vis te kopen. Ik was toen vier jaar. De vis met de bolle ogen vond ik het grappigst, maar die ging heel snel dood. Toen zijn we een nieuwe gaan halen, maar ook die ging heel snel dood. De meneer van de dierenwinkel zei dat we beter gewone goudvissen konden nemen, zonder bolle ogen, omdat die sterker zijn. Nou, dat klopt wel, want Brammert is nu al zeven jaar.

Eigenlijk wilde ik een poes, maar mama is allergisch voor harige dieren, dus dat kon niet. Maar ik vind vissen nu ook heel leuk. Het meest bijzondere vind ik dat ze onder water kunnen ademen. Ellert en Brammert hebben nu best een grote bak, die in de huiskamer staat, onder de trap. Ik moet wel oppassen, want een keer liet ik m..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gerrieke (37) ontwierp zelf de uitbouw van hun huis: ‘We hebben hier ons eigen sanatorium’

Gerrieke (37), was ondernemer, en Seino (39), commercieel medewerker, wonen met hun vier kinderen en hond Noor in een tussenwoning in Veenendaal. Ze kochten het huis met een oppervlakte van 127 m2 in 2004 voor 212.500 euro.

Afbeelding

Vandaag vertelt: Mahima van den Brink uit Putten.

Afbeelding

DJ Roberto Rosso verloor zijn beste vriend door zelfdoding. ‘Ik was boos op hem en op God’

Met zijn nieuwe dance track hoopt Robin Simon, die draait onder artiestennaam DJ Roberto Rosso, dat mensen vaker praten over mentale problemen. ‘Na de dood van Michaël maak ik het mijn missie om te praten over mentale gezondheid.’

Afbeelding

Noortje zit in een rolstoel: ‘Mensen denken veel te snel dat ik iets niet kan’

Noortje van Lith (25) vraagt al jaren aandacht voor gelijke behandeling van mensen met een handicap. ‘Als je aan iedereen een menukaart geeft, geef er dan ook één aan mij.’

Afbeelding

Hoe kun je duurzaam Sinterklaas vieren? ‘Krijgen we dan helemaal geen cadeautjes?’

Duurzamer Sinterklaas vieren, hoe doe je dat? Redacteur Annelies Buit ging met vijftig euro de uitdaging aan om een nieuwe invulling aan het ‘heerlijk avondje’ te geven. Maar wat vinden haar kinderen hiervan?

Afbeelding

Beestjes en plantjes gaan ons helpen in de strijd tegen het water. Beter dan de dijken dat kunnen

Is er iets beters in de strijd tegen het water dan onze beroemde dijken? Ja, en dat begint met kleine beestjes en plantjes. Zij maken iets wat nóg beter is. En mooier. En geld oplevert.