‘Eigenlijk wilde ik een poes, maar vissen zijn ook leuk’

Interview
Met af en toe wat ondersteuning van haar ouders zorgt Nalu Siahaya (11) uit Amsterdam al jaren voor haar goudvissen. ‘Als ik een beetje boos ben, ga ik altijd even praten met Ellert en Brammert en dan word ik weer rustig.’
Imco Lanting
vrijdag 30 september 2022 om 04:24
Nalu Huiges met haar vissen.
Nalu Huiges met haar vissen. beeld Dick Vos

‘Samen met papa ben ik naar de dierenwinkel gegaan om een vis te kopen. Ik was toen vier jaar. De vis met de bolle ogen vond ik het grappigst, maar die ging heel snel dood. Toen zijn we een nieuwe gaan halen, maar ook die ging heel snel dood. De meneer van de dierenwinkel zei dat we beter gewone goudvissen konden nemen, zonder bolle ogen, omdat die sterker zijn. Nou, dat klopt wel, want Brammert is nu al zeven jaar.

Eigenlijk wilde ik een poes, maar mama is allergisch voor harige dieren, dus dat kon niet. Maar ik vind vissen nu ook heel leuk. Het meest bijzondere vind ik dat ze onder water kunnen ademen. Ellert en Brammert hebben nu best een grote bak, die in de huiskamer staat, onder de trap. Ik moet wel oppassen, want een keer liet ik m..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

In de mancave van Bert (69) wordt thee gedronken en zijn groenten en slakken het gespreksonderwerp

Bert de Ruiter (69) uit Bodegraven zit op een moestuincomplex met wel tachtig tuinen. 'Dan krijg je ongeveer 99 adviezen. Daar moet je dan maar uit halen waar je wat aan hebt.’

Afbeelding

Van bouwval tot sfeervolle villa: 'Dit is een heel tof huis als je van ruimte houdt'

Wat in 1910 werd gebouwd als oefenlokaal van ‘Zang-, muziek- en voordrachtvereeniging De Hoven’ in Zutphen is nu een woonhuis. Met hoge plafonds intact gelaten en het podium verhoogd tot vide.

Afbeelding

Tientallen grote tuinen gaan komende weken even open voor de sneeuwklokjes

Heb je behoefte aan een lichtpuntje, een klein voorproefje op de lente? Deze maand zijn er in het hele land sneeuwklokjesdagen. Ook in grote particuliere tuinen mag je komen kijken.

Afbeelding

Mariannes aquarium kost ruim 26.000 euro. 'Waarom op vakantie? Wij hebben elke dag de tropen in huis'

Marianne Dost uit Bocholtz heeft een aquarium vol discusvissen. ‘Ze zijn statig en ze bewegen sierlijk. En hun Latijnse naam klinkt als een romantisch muziekstuk: Symphysodon aequifasciatus.'

Afbeelding

Voor Willianne is haar huis ook een werkplek, maar 'aan het eind van de middag gaat mijn laptop de kast in'

Willianne en Maarten wonen samen met hun kinderen in een tussenwoning in het dorp Dubbeldam. Voor Willianne is haar huis ook een werkplek. 'Ik heb geleerd om meer rust te nemen. Thuis moet een plek zijn om te ontspannen.'

Afbeelding

Danita Broer is verslaafd aan kledingapp Vinted. 'Ik probeer bewuster kleding te kopen'

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Danita Broer (26) uit Nijmegen.