Interview
Vandaag vertelt: Hanna Bénit-van Campen uit Leiden.
Wisanne de Reus
dinsdag 20 september 2022 om 04:22
Afbeelding
beeld Hanna Bénit

Cadeautje

‘Op deze foto uit de jaren zestig is mijn vader in gesprek met zijn verstandelijk beperkte dochter, mijn zus Paula. Paula kon wel horen, maar geen enkel woord spreken. Het is een hart-tot-hartconversatie, die beiden plezier geeft. Mijn vader werkte destijds bij de NCRV en was gevraagd om voor de televisie een item te maken over het lanceren van de serie: ‘Wat de Bijbel ons vertelt’. Deze boekjes, geïllustreerd door Kees de Kort, waren in eerste instantie bedoeld voor verstandelijk beperkten.

De lichten werden in onze woonkamer opgesteld en de camera draaide. Mijn vader begon een geanimeerd ‘gesprek’ met mijn zus, waarbij veel gelachen en geknikt werd. ‘En, wil jij wel een cadeautje hebben?’ vroeg mijn vader ten slotte. Natuurlijk..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’