Het allerkortste recept met de minste ingrediënten

Recensie
Weer ligt er een kookboek voor me dat de moderne mens die lange werkdagen maakt, gezonde maar vooral makkelijk te bereiden maaltijden belooft. Zeker handig, want ik ben zo’n persoon die wel van koken houdt, maar niet na een dag werken. Mijn boekenkast staat echter inmiddels vol met kookboeken waarbij de belofte ‘gezond en gemakkelijk’ op de voorkant prijkt. Wat voegt Dit kookboek is je beste vriend van Lucy Tweed nog toe?
Wisanne de Reus
zaterdag 17 september 2022 om 04:21
De crispy zalmbowl van Lucy Tweed.
De crispy zalmbowl van Lucy Tweed. beeld Lucy Tweed

Foodstylist Lucy Tweed begon haar carrière onder toeziend oog van de Australische schrijfster Donna Hay, die ook al hoge ogen gooide met het principe ‘Fast, Fresh, Simple’. In 2011 kreeg ze haar eigen televisieprogramma met deze naam, dat wereldwijd wordt uitgezonden, ook in Nederland. Lucy Tweed haakte aan bij deze succesformule met haar Instagramaccount @EveryNightOfTheWeek. Dit account wordt met name gevolgd door mensen die in de spagaat zitten van de moderne mens: zet maar eens een gezonde maaltijd op tafel als je na je werkdag boodschappen moet doen, je kinderen moet ophalen van de opvang en – o ja – toch nog even dat werkmailtje moet beantwoorden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’