De telefoon van: Giselle Huene-Chan ‘Het leven hier past beter bij mij’

Interview
In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Giselle Huene-Chan (23) uit Utrecht.
Aliene Boele
zaterdag 10 september 2022 om 17:34 aangepast 12 september 2022 07:02
Giselle
Giselle beeld Leonard Walpot

‘Ik ben opgegroeid in Hongkong. Mijn vader is van oorsprong Duits, mijn moeder is Chinees. Ik heb in Melbourne, in Australië, psychologie en sociologie gestudeerd. Daarna heb ik familie in Duitsland bezocht en nu studeer ik aan de Universiteit Utrecht.

Op mijn telefoon heb ik mapjes met apps voor de verschillende landen waar ik heb gewoond; een mapje voor Hongkong, Australië, Duitsland en Nederland. Ik hou niet van rommel, dus ik vind het fijn dat apps die bij elkaar horen, netjes bij elkaar staan. In het mapje met Nederlandse apps staan bijvoorbeeld de app van de NS, de universiteit, Buienradar en de app van mijn Nederlandse bank.’


close

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Timo was een jaar bestuurslid van zijn studentenvereniging. ‘Leden hebben altijd een mening over je’

Student Timo Aalberts (22) uit Amersfoort laat zien wat er in zijn telefoon staat. ‘Voordat ik ga slapen, kijk ik vaak nog een filmpje. Het kwam vaak voor dat ik in slaap viel en ‘s ochtends nog steeds iets aanstond.’

Afbeelding

Daniël van der Leer helpt vluchtelingen tijdens hun reis: ‘God maakt harten bereid’

De vluchtelingencrisis raakte Daniël van der Leer (29) zo, dat hij besloot om een stichting op te richten die vluchtelingen helpt. ‘Ze mogen ervaren dat ze gezien worden, hulp krijgen en hoop geboden wordt’.

Afbeelding

Jasper beklom de hoogste berg van Afrika: ‘Ik had echt geen zin meer en wilde naar beneden’

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden? Vandaag: Jasper Posthouwer (19) uit Nijmegen.

Afbeelding

Wilmer (22) backpackte maandenlang door Midden-Amerika. ‘Mijn beste tip? Neem een extra bankpas mee’

In deze serie geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn? ‘Ik verwacht dat mijn telefoon het niet meer zo lang blijft doen.’

Afbeelding

De telefoon van: Giselle Huene-Chan ‘Het leven hier past beter bij mij’

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Zanger Paul Sinha: ‘Hits scoren, geld verdienen en erkenning krijgen, is verslavend’

Wat geeft jou hoop? Bekende Nederlandse jongeren geven antwoord op deze vraag. Vandaag zanger Paul Sinha (26). ‘Alles waar ik van droomde als klein jochie, heb ik bereikt. Daar moet ik meer bij stilstaan.’