Nieuwe start in een oude pastorie

Achtergrond
Op huizenverkoopsites speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: in het centrum van Putten wacht naast de rooms-katholieke kerk de voormalige pastorie op nieuwe bewoners. Het pand is opgesplitst in twee gezinswoningen, waarvan de eerste nu te koop staat.
Nadine Folkers
zaterdag 10 september 2022 om 04:23
Afbeelding
beeld nd

Wie woont hier?

Tot zijn overlijden in 2016 woonde pastoor Albert Rubrech er. Sinds de bouw in 1938 is het altijd bewoond geweest door de leiders van de Puttense parochie. Gieta Arendsen van makelaardij Homesupply zag dat het te koop kwam en haar broer kocht het pand om de droom die ze samen koesteren uit te laten komen: bijzondere panden aankopen en opknappen. Haar man heeft een timmerbedrijf en voert de bouwwerkzaamheden uit.

Wat maakt het huis excentriek?

‘De uitstraling aan de buitenzijde’, vertelt Arendsen. ‘Die is zoals in 1938. De ligging naast de kerk is natuurlijk ook prachtig. We hebben geprobeerd zo veel mogelijk originele elementen te bewaren. Aan de buitenkant is dat gelukt, al had ik graag het bestaande glas-in-lood behouden. ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis