Heidi en Bert kochten nieuwbouwhuis van zus en zwager: ‘Fijn dat ze het ons gunden’

Interview
Heidi (40), jeugdhulpcoach binnen het basisonderwijs en Bert Kuiper (40), bouwkundig tekenaar, wonen met hun kinderen Sara (7), Noor (5) en Roos (3) in een fleurige hoekwoning in een nieuwbouwwijk in Schoonhoven. Ze kochten het huis indertijd voor 385.000 euro van Heidi’s zus en zwager. De woning heeft een oppervlakte van 140 m2 is nu minimaal 450.000 euro waard.
Tineke Smith
maandag 29 augustus 2022 om 18:33 aangepast 10:38
Heidi: 'Het moet niet standaard zijn maar wel stijlvol en niet te hysterisch.'
Heidi: 'Het moet niet standaard zijn maar wel stijlvol en niet te hysterisch.' beeld

Heidi: ‘Toen we elkaar leerden kennen, woonde ik in Stolwijk in een schattig huisje uit 1910. Bert had net een nieuwbouwappartement gekocht in Ameide aan de andere kant van de Lek. Op zoek naar een gezinswoning kwamen we dit nieuwbouwproject in Schoonhoven tegen. Daar werden we enthousiast van. Een grotere plaats, aan ‘mijn’ kant van de Lek. De Lek is namelijk best een barrière omdat je altijd met de pont moet overvaren.

lopend verhuizen

Dit huis was van mijn zus en zwager. Een paar jaar geleden wilden we graag wat ruimer wonen en Bert wilde een grote schuur om in te klussen. Toen mijn zus vertelde dat ze gingen verhuizen, bedachten we dat wij het misschien wilden kopen. We kenden de wijk, want we woonden een straat verderop. Mijn zus en z..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis

Afbeelding

Max (87): ‘Ik had me eigenlijk al voorbereid op mijn dood. Gelukkig mocht ik blijven leven’

De oudere van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Max van Gestel (87) uit Heelsum. Hij ging al met de VUT toen hij 56 jaar was en bezoekt regelmatig twee van zijn kinderen die in Zweden wonen.