Ruim wonen in historisch centrum? Dat kan in dit appartement

Achtergrond
Op huizenverkoopsites speuren we naar de meest excentrieke panden. Vandaag: in hartje centrum Wijk bij Duurstede staat een appartement met twee woonlagen te koop. Met een heel ruim dakterras waar je volop in het groen zit.
Nadine Folkers
vrijdag 26 augustus 2022 om 17:19
In hartje centrum Wijk bij Duurstede staat een appartement met twee woonlagen te koop.
In hartje centrum Wijk bij Duurstede staat een appartement met twee woonlagen te koop. beeld GIsellaMILOU

Wie woont hier?

Een echtpaar dat de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Vanwege de Duitse roots van de echtgenote heeft het paar besloten te verhuizen naar Duitsland om daar van hun pensioen te gaan genieten. Ze wonen in Wijk bij Duurstede sinds 2009.

Wat maakt het huis excentriek?

Dat is zonder meer de grootte, steekt Claudia van Loon van Si-No Makelaardij van wal. ‘Voor een appartement heb je behoorlijk wat woonoppervlakte, zo’n 139 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen.’ 

Daarbij heeft de woning al een lange historie, vermoedelijk is het pand gebouwd omstreeks 1700. ‘In 2001 is er grondig gerenoveerd, maar een aantal oude karakteristieke details is bewaard gebleven’, vertelt Van Loon. ‘In de slaapkamers zie je bijvoorbe..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis