Tv-maker Kefah Allush: ‘Ik combineer Hollandse stamppot met stukjes Turkse worst’

Interview
Deze zomer eet culinair journalist Marco Bosmans met bekende Nederlanders. In deze slotaflevering worden de eetgewoonten en tafelmanieren van tv-maker Kefah Allush op de proef gesteld.
Marco Bosmans
vrijdag 26 augustus 2022 om 17:08
Kefah Allush: 'Mijn moeder nodigde iedereen uit aan tafel en al kokend heeft ze Nederland leren kennen.'
Kefah Allush: 'Mijn moeder nodigde iedereen uit aan tafel en al kokend heeft ze Nederland leren kennen.' beeld Jaco Klamer

‘Eten is alles voor mij!’ Twee minuten na het schudden van onze handen, legt Kefah Allush zijn alibi voor deelname aan deze serie op tafel. Letterlijk. Die tafel staat op zijn voorstel op het terras van restaurant India Poort in Hilversum, omwille van lekker dichtbij. Of eigenlijk: lekker én dichtbij.

Allush is tv-maker in de breedste zin van het woord. Breder dan menig collega en kijker weet. Nederland ziet hem aan tafels en in series aan de praat, maar vaker nog gaat hij schuil achter de schermen of is hij onderweg naar nieuwe ontmoetingen in den vreemde. In dat kader sieren EO-programma’s als Oases in de Oriënt en Jezus van Nazareth verovert de wereld zijn palmares. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’