‘Ik ben kleiner gaan wonen, want ik wil geen fulltime baan’

Nieuws
Dé manier om slim met geld om te gaan, bestaat niet. Iedereen doet het anders en daarvan kunnen we leren. Wat zijn de geldgewoonten van loopbaancoach Robin van der Aa (30)? Voor haar is vrijheid belangrijker dan veel geld verdienen.
Yasmine Esser
zaterdag 20 augustus 2022 om 04:21 aangepast 10:16
Robin van der Aa: 'Sinds het moment dat ik besloot minder te werken, let ik meer op mijn geld.'
Robin van der Aa: 'Sinds het moment dat ik besloot minder te werken, let ik meer op mijn geld.' beeld Samantha Bosdijk

vrijheid

‘Ik werk als loopbaancoach en daarnaast ben ik freelance tekstschrijver en docent. Ik werk zelden meer dan 28 uur per week, het liefst verdeeld over vier dagen. Zodra ik meer werk, merk ik dat aan mijn fysieke en mentale gezondheid. Dan raak ik overprikkeld en voel ik me gesloopt. Ik heb wel een tijd fulltime gewerkt, in loondienst, maar toen was ik heel ongelukkig. Ik moest vroeg de deur uit en als ik ’s avonds terugkeerde, had ik nergens meer puf voor. Dat wilde ik niet meer.’

inkomen

‘Mijn inkomen schommelt per maand, maar het komt gemiddeld neer op 2000 euro netto. Ik heb eens uitgerekend dat ik zo’n 1000 euro meer kan verdienen als ik fulltime zou werken aan ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

DJ Roberto Rosso verloor zijn beste vriend door zelfdoding. ‘Ik was boos op hem en op God’

Met zijn nieuwe dance track hoopt Robin Simon, die draait onder artiestennaam DJ Roberto Rosso, dat mensen vaker praten over mentale problemen. ‘Na de dood van Michaël maak ik het mijn missie om te praten over mentale gezondheid.’

Afbeelding

Noortje zit in een rolstoel. ‘Mensen denken veel te snel dat ik iets niet kan’

Noortje van Lith (25) vraagt al jaren aandacht voor gelijke behandeling van mensen met een handicap. ‘Als je aan iedereen een menukaart geeft, geef er dan ook één aan mij.’

Afbeelding

Veldhuis & Kemper twintig jaar samen op het podium: ‘Je kunt wel zien wie de positivo is’

Cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper gelooft meer in het goede dan in een god. Toch hebben de twee wel wat met het ‘mysterie’ van geloof. ‘Ik snap dat geloven fijn is, want het is een soort van win-winsituatie.’

Afbeelding

Hoe kun je duurzaam Sinterklaas vieren? ‘Krijgen we dan helemaal geen cadeautjes?’

Duurzamer Sinterklaas vieren, hoe doe je dat? Redacteur Annelies Buit ging met vijftig euro de uitdaging aan om een nieuwe invulling aan het ‘heerlijk avondje’ te geven. Maar wat vinden haar kinderen hiervan?

Afbeelding

Beestjes en plantjes gaan ons helpen in de strijd tegen het water. Beter dan de dijken dat kunnen

Is er iets beters in de strijd tegen het water dan onze beroemde dijken? Ja, en dat begint met kleine beestjes en plantjes. Zij maken iets wat nóg beter is. En mooier. En geld oplevert.

Afbeelding

Alette heeft eekhoorns als huisdieren. ‘Elke keer als ik ze zie, ben ik weer verliefd op ze’

Honderden beeldjes, kussens, dekens, bestek en zelfs sieraden met afbeeldingen van hetzelfde dier. Het is niet moeilijk te raden dat de eekhoorn het favoriete dier is van wiskundelerares Alette Mons uit Heteren. Ze heeft ook vier levende exemplaren.