Laura Kieft: ‘Mensen zagen mij als een meisje met een hobby en nu heb ik de grootste bakblog van Nederland’

Interview
Deze zomer eet culinair journalist Marco Bosmans met een bekende Nederlander. Deze week worden de eetgewoonten en tafelmanieren van Laura Kieft op de proef gesteld.
Marco Bosmans
vrijdag 19 augustus 2022 om 13:28
Laura Kieft: 'Veel mensen zagen me vooral als
Laura Kieft: 'Veel mensen zagen me vooral als "een meisje met een hobby".' beeld Martin Waalboer

Haarlem is een van mijn favoriete steden. Te klein om groot te noemen, te groot om klein te zijn. Een lekkere stad bovendien, met bakkers als Theo Bijman en de derde generatie Soeteman. Maar er is een stadgenoot die hen naar de kroon bakt: Laura Kieft.

Met alle respect voor de vakbroeders in de stad, scherm ik ter introductie graag even met de statistieken. Kieft staat, met ruim anderhalf miljoen unieke bezoekers per maand, garant voor het grootste bakblog en een van de grootste foodblogs van Nederland. Die online fans smullen bij elkaar meer dan vier miljoen keer per maand van een van haar recepten. Verder verschenen er zes bestsellers van haar hand, waarvan Het Basisbakboek inmiddels al toe is aan ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Frida (52) en Ronald (54) vangen thuis jonge moeders op: ‘Bij ons komen ze tot rust’

Frida (52), sociaal werker en Ronald Tijdeman (54), orthopedagoog en hun twee kinderen wonen samen met hun honden en katten in een huis in de bossen van Ermelo. Het echtpaar is directeur van hun eigen moeder en kind-huis.

Afbeelding

Vandaag vertelt: Hans Werkman uit Amersfoort.

Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Zijn patiënten hielpen Dirk De Wachter door een zware periode: ‘Ben door het oog van de naald gekropen’

Toen psychiater Dirk de Wachter ernstig ziek was, hielpen zijn gezin, maar ook zijn patiënten en volkomen onbekenden hem erdoorheen: ‘U kent mij niet, maar ik ken u wel’, schreven ze. Hoe denkt hij over de zeven deugden?

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.