Tineke geniet van zelfvoorzienend leven: ‘Ik verlustig me in alles wat opkomt in mijn tuin’

Reportage
‘Het is nu wel een beetje een hype, dat zelfvoorzienend leven, maar voor mij is dit normaal.’ Terwijl ze praat zit Tineke Nota (72) uit Drachten gehurkt tussen de courgetteplanten en trekt ze her en der wat onkruid weg.
Nadine Folkers
vrijdag 12 augustus 2022 om 18:00
Tineke Nota: 'Ik heb er al een hekel aan om verkeerde dingen te doen, maar het staat me ook tegen verkeerde dingen te eten.'
Tineke Nota: 'Ik heb er al een hekel aan om verkeerde dingen te doen, maar het staat me ook tegen verkeerde dingen te eten.' beeld Sjaak Verboom

‘Ik weet niet beter dan dat we een eigen moestuin hadden. Ik kan me ook gewoon niet voorstellen dat mensen vergif in hun lijf stoppen door kant-en-klaarproducten te eten’, zegt Tineke Nota.

Stokrozen in alle kleuren van de regenboog staan fier overeind in volle bloei. Een eerste gladiool laat zijn knalrode bloemen zien te midden van een veelkleurigheid aan andere bloemen met onuitsprekelijke namen. Even verderop wuiven bossen gras zacht in het zomerbriesje. De geur van citroengras en verveine zweeft door de lucht als Tineke een paar blaadjes van deze kruiden in haar hand kneust. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.