Zo gaat het met prinses Mabel en Harry en Meghan

Achtergrond
Wat speelt er in de wereld van koningshuizen in binnen- en buitenland? Vandaag: Hoe gaat het met prinses Mabel en met Harry en Meghan?
Tirza van der Graaf
donderdag 11 augustus 2022 om 19:38
Prins Harry (R) en Meghan Markle (L).
Prins Harry (R) en Meghan Markle (L). beeld afp / Kena Betancur

Prinses Mabel, sinds 2013 de weduwe van prins Friso, vierde gisteren haar 54e verjaardag. Meghan, de vrouw van de Britse prins Harry, werd vorige week 41. Een mooie gelegenheid om te kijken naar het leven van deze royals die om verschillende redenen een stap terug deden binnen het koningshuis, maar er wel altijd mee verbonden blijven.

De chique Londense wijk Hammersmith is nog steeds de plek waar Mabel woont, samen met dochters Luana (17) en Zaria (16). In 2018 kocht ze een villa aan de Loosdrechtse Plassen - momenteel in verbouwing, daar schrijft de roddelpers veel over - waar ze met haar dochters dicht bij haar moeder kan verblijven.

Tekst gaat verder onder de foto.
Prinses Mabel. - beeld anp / Patrick van Katwijk

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gerrieke (37) ontwierp zelf de uitbouw van hun huis: ‘We hebben hier ons eigen sanatorium’

Gerrieke (37), was ondernemer, en Seino (39), commercieel medewerker, wonen met hun vier kinderen en hond Noor in een tussenwoning in Veenendaal. Ze kochten het huis met een oppervlakte van 127 m2 in 2004 voor 212.500 euro.

Afbeelding

Vandaag vertelt: Mahima van den Brink uit Putten.

Afbeelding

DJ Roberto Rosso verloor zijn beste vriend door zelfdoding. ‘Ik was boos op hem en op God’

Met zijn nieuwe dance track hoopt Robin Simon, die draait onder artiestennaam DJ Roberto Rosso, dat mensen vaker praten over mentale problemen. ‘Na de dood van Michaël maak ik het mijn missie om te praten over mentale gezondheid.’

Afbeelding

Noortje zit in een rolstoel: ‘Mensen denken veel te snel dat ik iets niet kan’

Noortje van Lith (25) vraagt al jaren aandacht voor gelijke behandeling van mensen met een handicap. ‘Als je aan iedereen een menukaart geeft, geef er dan ook één aan mij.’

Afbeelding

Hoe kun je duurzaam Sinterklaas vieren? ‘Krijgen we dan helemaal geen cadeautjes?’

Duurzamer Sinterklaas vieren, hoe doe je dat? Redacteur Annelies Buit ging met vijftig euro de uitdaging aan om een nieuwe invulling aan het ‘heerlijk avondje’ te geven. Maar wat vinden haar kinderen hiervan?

Afbeelding

Beestjes en plantjes gaan ons helpen in de strijd tegen het water. Beter dan de dijken dat kunnen

Is er iets beters in de strijd tegen het water dan onze beroemde dijken? Ja, en dat begint met kleine beestjes en plantjes. Zij maken iets wat nóg beter is. En mooier. En geld oplevert.