Italianen hoeven pizza’s van Domino’s niet, pizzamaker vertrekt

Nieuws
Domino’s Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza’s van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino’s daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino’s in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.
anp
dinsdag 9 augustus 2022 om 13:03
Afbeelding
beeld anp

Domino’s waagde zich zeven jaar geleden pas op de Italiaanse markt. De keten sloot destijds een franchiseovereenkomst met ePizza waarmee het in het land actief werd. De keten wilde zich onderscheiden met een gestructureerde nationale bezorgdienst en Amerikaanse toppings zoals ananas. In eerste instantie was het doel om in Italië bijna negenhonderd vestigingen te openen.

Om de ambities te verwezenlijken stak Domino’s zich fors in de schulden. Al snel ervoer de keten de harde concurrentie van lokale restaurants die hun bezorgdiensten uitbreidden tijdens de coronapandemie. Lokale pizzabakkers gingen bijvoorbeeld ook in zee met bezorgdiensten als Deliveroo of Just Eat Takeaway.

Domino’s kwam al snel zonder geld te zitten en liep ook achter met zijn financiële verplichtingen. Het bedrijf kreeg eerder dit jaar via de rechter al bescherming tegen schuldeisers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marieke en Frankwin wonen in het Haagse klooster, naast het werkpaleis van de koning

Na drie jaar wonen in Azië moest de familie Colijn terug naar Nederland. Ze woonden overal en nergens, totdat ze een huurappartement vonden in het Haagse klooster. ‘Het voelde als op adem komen.’

Afbeelding

Vandaag vertelt: Wabe Bakker uit Leusden.

Afbeelding

Michelle (12) stuitert bij het zien van Formule 1: ‘Ik volg veel coureurs op Instagram‘

In de serie ‘Mag ik je telefoon even zien?’ geven jongeren hun - vaak dierbare - telefoon uit handen aan een journalist. Wat zegt hun telefoon over wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden?

Afbeelding

Wil je extravert overkomen? Dan moet je snel antwoorden bij je sollicitatie

Iemand die kort pauzeert, voordat hij op een vraag antwoordt, wordt sneller als introvert beoordeeld dan iemand die onmiddellijk antwoord geeft. Dat schrijven onderzoekers. Hoe komt dat?

Afbeelding

Huisartsen Miranda en Eva zijn goede vriendinnen: ‘Onze band voelt als een vangnet’

Via hun Instagram-account Beroepsgeheimen delen ze anonieme verhalen uit hun spreekkamers. Privé zijn huisartsen Miranda Tjeerdsma-Kraan (34) en Eva Elbert-Haitsma (32) uit Friesland daarnaast hechte vriendinnen.

Afbeelding

Annemiek wil haar werk doen ‘zoals Jezus deed’: ‘Mensen opzoeken en helpen met hun problemen’

Als ambulant begeleider bij Stichting Ontmoeting helpt Annemiek Bolle (22) midden in Rotterdam Kralingen mensen hun leven weer op de rails te krijgen. ‘Ik ben altijd weer verrast hoeveel we als mensen gemeen hebben.’