In Maria’s huis woonden vroeger zes arme gezinnen op 110 vierkante meter

Interview
Maria van Stuijvenberg (42), zelfstandig jurist, bewoont in Utrecht een monumentale hofjeswoning met een grote eigen tuin. Het is een oase van rust in het levendige stadshart. Ze huurt het huis sinds mei 2021. Het vermelden van de huurprijs en de waarde van het huis vindt Maria niet relevant voor de lezer.
Tineke Smith
dinsdag 9 augustus 2022 om 04:21 aangepast 06:27
Maria van Stuijvenberg (42): 'De huizen staan in een U-vorm om een gezamenlijke binnentuin heen.'
Maria van Stuijvenberg (42): 'De huizen staan in een U-vorm om een gezamenlijke binnentuin heen.' beeld Tineke Smith

‘Na mijn studie rechten in Leiden ben ik bewust naar Utrecht verhuisd. Ik had nog geen baan maar wilde centraler wonen en dichter bij mijn familie. Mijn eerste koopwoning was een appartementje van veertig m2  in de binnenstad. 

Het was gevestigd in een voormalig klooster en had een tuintje. Bij de bezichtiging wist ik gelijk dat ik het heel graag wilde. Ik heb er dertien jaar gewoond. Op een gegeven moment wilde ik wat meer ruimte en had ik behoefte aan een aparte slaapkamer.  

Toen er een groter appartement achter mij vrij kwam, heb ik dat gekocht. Het had alleen geen tuin want het  was op de eerste verdieping. Kort na mijn verhuizing begon corona waardoor ik veel binnen moest blijven. Ik zat niet lekker in mijn vel en kreeg steeds m..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Julia schrijft nummers over eenzaamheid, met een randje spiritualiteit. ‘Het is een herkenbaar gevoel’

Julia Rosenhart-Dinkelman (25) uit Velsen laat zien wat er in haar telefoon staat. ‘Het maken van nieuwe nummers is als het maken van een puzzel van muziek én tekst. Dat proces evolueert over verschillende weken.’

Afbeelding

Hoe communiceer je krachtig als leider? Vier tips van een communicatiecoach

De Amerikaanse spreker, schrijver en communicatiecoach Carmine Gallo onderzocht wat het geheim is van krachtige zakelijke communicatie en analyseerde hoe topleiders communiceren. Hij geeft vier technieken die goed werken.

Afbeelding

Mieke van Schie: ‘Je kunt veel betekenen voor cliënten door middel van tuinieren’

Mieke van Schie (62) uit Pijnacker. Zij bestiert een moestuin in ’s-Gravenzande waar mensen met psychische problemen tot rust komen door er met hun handen te werken.

Afbeelding

Vier winnaars van Heel Holland Bakt geven tips: wat kan ik bakken rond Sinterklaas?

Het is smullen deze weken: kruidnoten, speculaas en banketletters. De Heel Holland Bakt-winnaars gaan deze maand helemaal los: ‘Ik kan nog altijd kinderlijk blij worden van dit feest.’

Afbeelding

Hoe verbouw je natuur die je moet beschermen? Boswachter Jacob de Bruin: ‘Je wilt dit liever niet’

In het Fochteloërveen wordt ruim vijftig kilometer dijk aangelegd, om zeldzaam hoogveen te beschermen. Maar hoe verbouw je een natuurgebied dat zo fragiel is? ‘Als de kraanmachinist een slang ziet, moet hij me bellen.’

Afbeelding

Koninklijke vrouwen verenigen zich op paleis