‘Onbewust neem ik souvenirs mee; wanneer ik een Guinness drink, zie ik Ierland’
Deze zomer eet culinair journalist Marco Bosmans met een bekende Nederlander. Deze week worden de eetgewoonten en tafelmanieren van Carel Kraayenhof op de proef gesteld.

Carel Kraayenhof: 'Wij zijn tegenwoordig erg bang dat we te weinig hebben. Dat maakt ons egocentrisch; hebben, hebben, hebben.'
(beeld Martin Waalboer)De Beemster. Bekend van de kaas, droogleggerij en het verkavelde lijnenspel. Onbekend van Carel Kraayenhof, maar hij woont er al lang, ondanks zijn afkeer van lijntjes. De bandoneonist kleurt er soms liever buiten. Dit keer even geen Adiós Nonino, maar Bon appétit.
Zo rechtlijnig het ommeland in de polder is, zo kakelbont is het eigen onderkomen. De hof van de Kraayen om te beginnen: groen en weelderig met hier en daar de plicht te kruipen of te sluipen. Binnen is het een aaneenschakeling van kamers, hoekjes, nissen en doorgangen. De kasten vol, de tafels rommelig. Hier huizen creatieve zielen, Carel en Thirza. Inspirerend. De gastheer, die zijn afspraken vandaag aan elkaar rijgt, laat de binnenboel voor wat het is en neemt mij mee ..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .